Φαγητό

Φασολάκια με μοσχάρι

Το My-City.gr προτείνει για σήμερα Φασολάκια με μοσχάρι

Υλικά

  • 1 κιλό μοσχάρι, σπάλα, κομμένο σε κομμάτια
  • 2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 1 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • 1 καρότο, ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ πελτέ 
  • 400 γρ. ντομάτα κονκασέ
  • 100 ml κόκκινο κρασί 
  • 1 ½ λίτρο ζωμό λαχανικών
  • 500 γρ. φρέσκα φασολάκια, καθαρισμένα

Για το σερβίρισμα

  • Μαϊντανός, ψιλοκομμένος

Εκτέλεση

Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά. Μόλις ζεσταθεί, προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και το μοσχάρι. Σοτάρουμε για 2-3 λεπτά, από την κάθε πλευρά, μέχρι να ροδοκοκκινίσει και το αφήνουμε στην άκρη.

Τοποθετούμε την ίδια κατσαρόλα, χωρίς να την καθαρίσουμε, σε μέτρια φωτιά. Μόλις ζεσταθεί, προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και το κρεμμύδι. Σοτάρουμε για 4-5 λεπτά, μέχρι να καραμελώσουν.Προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για 1 λεπτό. Προσθέτουμε τον πελτέ, το μοσχάρι και σοτάρουμε για άλλα 2 λεπτά.Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε 1 λεπτό, να εξατμιστεί το αλκοόλ.Προσθέτουμε τη ντομάτα κονκασέ και τον ζωμό και σιγοβράζουμε για 40 λεπτά.

Έπειτα, προσθέτουμε τα φασολάκια, αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε για άλλα 35-40 λεπτά. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο υγρό ακόμα και ελέγχουμε το αλατοπίπερο.Σερβίρουμε τα φασολάκια με το μοσχάρι, πασπαλίζοντας με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Πηγή: giorgostsoulis.com

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button