Τιραμισού της Ολίνας
Το My-City.gr σας παρουσιάζει το Τιραμισού της Ολίνας
Υλικά
- 300 gr Philadelphia
- 250 gr φυτική σαντιγί
- 3 κρόκοι φρέσκων αυγών
- 5 κουταλιές ζάχαρη άχνη
- 2 συσκευασίες μπισκότα σαβαγιάρ
- κακάο σε σκόνη
- Metaxa κονιάκ
- εσπρέσσο
- 1,5 – 2 φλυτζάνια νερό
Εκτέλεση
Χτυπάμε την ζάχαρη άχνη, το φιλαδέλφια, την φυτική σαντιγί και τους κρόκους καλά με το σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Το βάζουμε ψυγείο για μια ώρα να κρυώσει.Σε ένα μπολ βάζουμε τον καυτό καφέ, ( εσπρέσσο σε 1,5 – 2 φλυτζάνια νερό) προσθέτουμε το κονιάκ ( αν θέλουμε και 2 κουταλιές ζάχαρη άχνη) και ανακατεύουμε.Παίρνουμε ένα σαβαγιάρ, από τη μεριά της ζάχαρης, το βουτάμε στιγμιαία στον καφέ και τοποθετούμε σε ένα ταψάκι.
Επαναλαμβάνουμε και για τα υπόλοιπα μέχρι να καλυφθεί όλη η επιφάνεια της βάσης. (10- 15 σαβαγιάρ).
Από πάνω στρώνουμε την κρέμα.Παίρνουμε πάλι ένα σαβαγιάρ, από τη μεριά της ζάχαρης, το βουτάμε στιγμιαία στον καφέ και στρώνουμε από πάνω κάθετα στα προηγούμενα. Κάνουμε 2 ή 3 στρώσεις ανάλογα με το ταψί ή το πιάτο που έχουμε.
Βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 6 ώρες να δέσει το γλυκό μας.Στην τελευταία στρώση κρέμας πριν το σερβίρουμε, βάζουμε το κακάο.