Σούπα μινεστρόνε
Το My-City.gr προτείνει για σήμερα σούπα μινεστρόνε
Υλικά
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 ξερό κρεμμύδι
- 2 καρότα
- 2 στικ σέλερι
- 1 μικρό πράσο
- 1 μεγάλη πατάτα
- 1 κονσέρβα προβρασμένα λευκά φασόλια
- 2 φέτες καπνιστό μπέικον
- Ελαιόλαδο
- Λίγη ξερή ρίγανη
- 1 φύλλο δάφνης
- 2 κονσέρβες τοματάκια κονκασέ (700 γρ. περίπου)
- 1 κύβο λαχανικών
- 1 καλή χεριά πράσινα λαχανικά (σέσκουλα, λαχανίδες)
- 100 γρ. ζυμαρικά ολικής (ιδανικά κοφτό μακαρονάκι)
- Νιφάδες παρμεζάνας για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Καθαρίζουμε και τα καρότα, το σέλερι και κόβουμε σε κομμάτια. Προσθέτουμε σε μπολ όλα τα λαχανικά
Κόβουμε το πράσο σε ροδέλες ενός εκατοστού περίπου και το προσθέτουμε επίσης στο μπολ. Καθαρίζουμε και την πατάτα και κόβουμε σε κυβάκια. Στραγγίζουμε τα φασόλια και αφήνουμε στην άκρη. Ψιλοκόβουμε το μπέικον.
Ζεσταίνουμε 2 κουταλιές ελαιόλαδο σε μεγάλο αντικολλητικό σκεύος και φρυγανίζουμε το μπέικον για 2 λεπτά. Προσθέτουμε το σκόρδο, το κρεμμύδι, τα καρότα, το σέλερι, το πράσο, την ξερή ρίγανη και το φύλλο δάφνης και σιγοψήνουμε για περίπου 15 λεπτά να μαλακώσουν τα λαχανικά.
Προσθέτουμε στο τέλος την πατάτα, τα φασόλια και τις ντομάτες κονσέρβα. Ρίχνουμε σε ένα λίτρο ζεστό νερό τον κύβο λαχανικών να λιώσει και προσθέτουμε στη σούπα. Ανακατεύουμε καλά να σπάσουμε τις ντομάτες με την κουτάλα
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε τη σούπα να πάρει βράσει, χαμηλώνοντας και σιγοβράζοντας για μισή ώρα περίπου (το ζήτημα εδώ είναι να ψηθεί η πατάτα).
Καθαρίζουμε στο μεταξύ τα πράσινα λαχανικά και χοντροκόβουμε. Προσθέτουμε μαζί με τα ζυμαρικά και συνεχίζουμε το βράσιμο για δέκα λεπτά ή όσο χρειαστεί για να ψηθούν τα μακαρόνια
Αλατοπιπερώνουμε λίγο πριν αποσύρουμε από τη φωτιά, δοκιμάζουμε για να προσαρμόσουμε τη γεύση και σερβίρουμε με νιφάδες παρμεζάνα και καλό, χωριάτικο ψωμί.