Πυραμιδάκια με σοκολάτα
Το My-City.gr σας παρουσιάζει Πυραμιδάκια με σοκολάτα
Υλικά για την σοκολάτα
- 600 γρ. κουβερτούρα 50%-55% κακάο, λιωμένη σε μπεν-μαρί
- 600 γρ. κρέμα γάλακτος 35 % λιπαρά
Υλικά για το μπισκότο
- 7 τεμ. κρόκοι αυγών
- 7 τεμ. ασπράδια αυγών
- 1 τεμ. αυγό ολόκληρο
- 225 γρ. ζάχαρη
- 300 γρ. αλέυρι
- 25 γρ. κορν φλάουρ
- 30 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
Εκτέλεση
Σοκολάτα
Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και λίγο πριν βράσει τη ρίχνουμε στη σοκολάτα. Ανακατεύουμε πολύ καλά και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει χωρίς να ανακατεύουμε, μέχρι να αποκτήσει τη μορφή παχύρρευστης κρέμας. Προσοχή να μην την αφήσουμε τόσο ώστε να σφίξει εντελώς έτσι ώστε να μπορέσουμε πιο εύκολα να την αλείψουμε.
Μπισκότο
Χτυπάμε στο μίξερ τους κρόκους, μαζί με το ολόκληρο αυγό και τη ζάχαρη, μέχρι να ασπρίσουν. Μεταφέρουμε σε ένα μπολ και καθαρίζουμε τον κάδο. Χτυπάμε σε αυτόν τα ασπράδια σε μαρέγκα. Ενσωματώνουμε τη μισή μαρέγκα στο μείγμα των κρόκων ανακατεύοντας και προσθέτουμε το αλεύρι και το κορν φλάουρ. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα, κατά προτίμηση με μία σπάτουλα και ρίχνουμε την υπόλοιπη μαρέγκα. Στο τέλος, προσθέτουμε την κρέμα.
Σε μία λαδόκολλα ή επιφάνεια σιλικόνης ρίχνουμε λίγο από το μείγμα και το απλώνουμε με μία παλέτα, σε πάχος 2-3 χιλιοστά, σε όλη την επιφάνεια. Ψήνουμε στους 180°C για 10-12 λεπτά περίπου μέχρι να πάρει ανοικτό, χρυσαφένιο χρώμα. (Επειδή το μείγμα θα περισσέψει, επαναλαμβάνουμε το ψήσιμο, μέχρι να μην έχουμε άλλο). Θα βγουν 4 πλάκες μπισκότου 27×37 εκ. περίπου. Βγάζουμε το μπισκότο από το φούρνο και το ξεκολλάμε από τη λαδόκολλα.
Συναρμολόγηση
1. Αλείφουμε το ένα μπισκότο με μια λεπτή στρώση κρέμας σοκολάτα, σκεπάζουμε με το δεύτερο μπισκότο, το αλείφουμε και αυτό με σοκολάτα και τοποθετούμε από πάνω το τρίτο μπισκότο. Έπειτα κόβουμε το γλυκό στη μέση (κατά πλάτος) έτσι ώστε να πάρουμε δύο ίδια κομμάτια.
2. Αλείφουμε την επιφάνεια του ενός κομματιού με σοκολάτα και από πάνω τοποθετούμε το δεύτερο κομμάτι. Αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα ώστε να παγώσουν οι στρώσεις. Έπειτα κόβουμε με ένα μαχαίρι γύρω-γύρω τις πλευρές για να τις ισιώσουμε (ό,τι κόβουμε δεν το πετάμε, το τρώμε…) και κόβουμε το γλυκό σε 3 μακρόστενα κομμάτια ίσου πάχους.
3. Αλείφουμε το τέταρτο φύλλο μπισκότου με σοκολάτα. Τοποθετούμε ένα-ένα τα μακρόστενα κομμάτια στην άκρη του πάγκου εργασίας, παράλληλα προς αυτόν. Με το μαχαίρι του ψωμιού τα κόβουμε διαγώνια στη μέση έχοντας ως οδηγό την άκρη του πάγκου. Έτσι, θα σχηματιστούν δύο μακρόστενες τριγωνικές λωρίδες από το κάθε κομμάτι. Αλείφουμε τη μία λωρίδα (από την πλευρά που είναι το μπισκότο) με σοκολάτα.
4. Κολλάμε επάνω της την άλλη λωρίδα (πάλι από την πλευρά του μπισκότου) δημιουργώντας έτσι μια πυραμίδα. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με τις υπόλοιπες λωρίδες. Βάζουμε μία-μία τις πυραμίδες πάνω στο τέταρτο φύλλο μπισκότου που έχουμε ήδη αλείψει με την κρέμα.
5. Κόβουμε το μπισκότο με ένα μαχαίρι ξεχωρίζοντας έτσι τις πυραμίδες, οι οποίες τώρα θα έχουν αποκτήσει βάση. Αλείφουμε τις πυραμίδες γύρω-γύρω με την υπόλοιπη κρέμα. Τις βάζουμε σε ένα ταψί και τις αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα, να κρυώσει η σοκολάτα. Τέλος, κόβουμε τις πυραμίδες σε φέτες πάχους 1 εκ. και σερβίρουμε. Το γλυκό αυτό διατηρείται για τουλάχιστον 20 ημέρες στο ψυγείο.
Πηγή: steliosparliaros.gr