Φαγητό
Πολίτικο γιαουρτλού κεμπάπ
Υλικά
Για τα κεμπάπ
- 500 γρ. μοσχαρίσιο κιμά περασμένο δύο φορές
- 500 γρ. αρνίσιο κιμά περασμένο δύο φορές
- 2 αυγά
- 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 25 γρ. αλάτι
- 15 γρ. μαύρο πιπέρι τριμμένο ή bull bibber
- 4 γρ. κύμμινο τριμμένο
- 10 γρ. μπαχάρι τριμμένο ή Yeni bahar και kiofte baharat
- 5 γρ μπούκοβο καυτερό
- 5 γρ. κόκκινο γλυκό πιπέρι
- 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1/2 λίτρο γάλα
- 2 γρ. τσιμένι
- 3 γρ. ρίγανη
- 3 γρ. κόκκινο καυτερό πιπέρι
- 4-5 φέτες ψωμί μουσκεμένο στο γάλα
Για τη σάλτσα
- 100 ml ελαιόλαδο
- 100 γρ. βούτυρο
- 2 κ.σ. κόκκινο πιπέρι
- 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
- αλάτι κατά βούληση
Συνοδευτικά
- πίτες για σουβλάκια ψημένες και κομμένες σε κομμάτια
- 1/2 κιλό στραγγιστό γιαούρτι
- 1 κ.σ. ξερό δυόσμο
Εκτέλεση
- Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί σε μία λεκάνη και ζυμώνουμε.
- Αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες, πλάθουμε και ψήνουμε στη σχάρα.
- Βάζουμε το λάδι με το βούτυρο να κάψει σε κατσαρολάκι και προσθέτουμε τον πελτέ.
- Μαγειρεύουμε μέχρι να γλυκάνει ο πελτές και προσθέτουμε το κόκκινο πιπέρι και αλάτι.
- Σερβίρουμε με ψημένες πίτες γιαούρτι, σάλτσα και γαρνίρουμε με ξερό δυόσμο.
Πηγή: www.sintagespareas.gr