Φαγητό
Μανιτάρια ραγού
To My-City.gr σας παρουσιάζει Μανιτάρια ραγού
Υλικά
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 κ.γλ. αλεύρι
- 400 γραμ. μανιτάρια άσπρα μικρά
- ολόκληρα
- 400 γραμ. μανιτάρια πόρτο μπέλο κομμένα στα τέσσερα
- ή άλλα φρέσκα μανιτάρια
- 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
- 1/3 φλ. κόκκινο κρασί
- 1 κλαδάκι φρέσκο θυμάρι
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Για τα κοκκινιστά μανιτάρια ραγού, ζεσταίνουμε πρώτα το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι σε μέτρια φωτιά να γυαλίσει, για 4΄-5,΄ μαζί με τις σκελίδες σκόρδο.
Προσθέτουμε τα μανιτάρια και τα αφήνουμε για 3΄-4΄, να πιουν τα υγρά τους. Πασπαλίζουμε με το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά να ψηθεί για 2΄. Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας, το κρασί και λίγο νερό ίσα που να σκεπάζει τα υλικά.
Αρωματίζουμε με το θυμάρι και αλατοπιπερώνουμε. Σιγοβράζουμε το ραγού μανιταριών για 15΄-20΄, μέχρι να πυκνώσει και να δέσει καλά η σάλτσα. Σερβίρουμε με ρύζι.
Πηγή: argiro.gr