Φαγητό
Κολοκύθα πικάντικη με σκόρδο και κουκουνάρι
Το My-City.gr προτείνει Κολοκύθα πικάντικη με σκόρδο και κουκουνάρι
Υλικά
- 800 γρ. κολοκύθα κομμένη σε 8 σφήνες καθαρισμένη με βγαλμένους τους σπόρους
- 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- αλάτι
- 1/2 κουτ. γλυκού μπούκοβο
- 2 κουτ. γλυκού κάρδαμο τριμμένο
- 1/2 κουτ. γλυκού κανέλλα
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
- 1/2 φλυτζ. ανάμεικτη κρέμα γάλακτος και
- στραγγιστό γιαούρτι
- 4 κουτ.σούπας κουκουνάρι καβουρδισμένο
Εκτέλεση
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς ανακατέψτε μαζί την κολοκύθα, το λάδι, το κάρδαμο, την κανέλα, αλάτι και πιπέρι. Βάλτε σε λαμαρίνα και ψήστε 35-40 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει. Μεταφέρετε σε πιατέλα. Ανακατέψτε το σκόρδο με το μείγμα γιαούρτι-κρέμα γάλακτος και περιχύστε την κολοκύθα.
Πασπαλίστε με τα κουκουνάρια και επί πλέον μπούκοβο αν θέλετε και σερβίρετε.