Γλυκό - Ρόφημα -Ποτό

Κέικ με μανταρίνια

Το My-City.gr σας παρουσιάζει Κέικ με μανταρίνια

Υλικά

  • 320 γρ. αλεύρι
  • 160 γρ. ζάχαρη
  • 120 γρ. καλαμποκέλαιο
  • 375 γρ. χυμό μανταρίνι (περίπου 15 μανταρίνια)
  • Ξύσμα από 8 μανταρίνια
  • 16 γρ. μπέκιν πάουντερ

Για το γλάσο

  • 120 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 3 κ.γ. χυμό μανταρίνι
  • Λίγες φέτες μανταρίνι

Εκτέλεση

Βάζουμε το ξύσμα από τα μανταρίνια μέσα στο χυμό από τα μανταρίνια. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι και το μπέικιν που έχουμε κοσκινίσει και τη ζάχαρη. Μέσα σε αυτό το μείγμα ρίχνουμε μέσα ανακατεύοντας με το φουέ το χυμό και το ξύσμα από τα μανταρίνια. Τέλος προσθέτουμε και το καλαμποκέλαιο και δουλεύουμε πολύ καλά με το φουέ.

Ρίχνουμε το μείγμα μέσα σε μία φόρμα για τούρτα 24Χ25. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 35-40 λεπτά. Βγάζουμε και αφήνουμε να κρυώσει καλά. Σε ένα μπολάκι κάνουμε το γλάσο ανακατεύοντας τη ζάχαρη άχνη και το χυμό. Πρέπει το γλάσο μας να είναι λίγο πηχτό, αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγη ακόμα άχνη. Ρίχνουμε το γλάσο από πάνω και γαρνίρουμε με τις φέτες μανταρινιού.

Πηγή: botrini.gr

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button