Γλυκό - Ρόφημα -Ποτό

Βρώσιμο Πρωτομαγιάτικο στεφάνι

To My-City.gr σας παρουσιάζει Βρώσιμο Πρωτομαγιάτικο στεφάνι

Υλικά

  • 20 μαρέγκες
  • 115 γρ. μπισκότα βουτύρου
  • 100 γρ. φράουλες
  • 300 γρ. σπιτικό παγωτό φράουλα

Εκτέλεση

Φτιάχνουμε έναν νοητό κύκλο διαμέτρου 20 εκ. πάνω σε ένα επίπεδο πιάτο ή μια πιατέλα.Σπάμε τις μισές μαρέγκες μας, και τις τοποθετούμε στο περίγραμμα του κύκλου.

Σπάμε τα μπισκότα σε ακανόνιστα κομμάτια και τοποθετούμε και αυτά στον κύκλο.Κόβουμε κάποιες από τις φράουλες στα 4, κάποιες στα δύο και κρατάμε και κάποιες ολόκληρες.

Τις  τοποθετούμε και αυτές στον κύκλο και μοιράζουμε το παγωτό μας σε 6 μπάλες των 50 γρ.Τέλος διακοσμούμε με τις υπόλοιπες ολόκληρες μαρέγκες.

Υλικά Για το σπιτικό παγωτό φράουλα

  • 1 λίτρο γάλα 3,5 %
  • 250 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1 λοβό βανίλιας
  • 2 πρέζες αλάτι
  • 90 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 500 γρ. φράουλες
  • 10 κρόκοι αυγών
  • 2 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • χυμό από 1 λεμόνι 

     

    Για το σερβίρισμα

    • 50 γρ. φράουλες
    • 1 κ.σ. ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση

Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το γάλα και τη μισή ζάχαρη.

Ανοίγουμε τις βανίλιες στη μέση με ένα μικρό μαχαίρι και αφαιρούμε τα σπόρια. Τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα μαζί με τον λοβό.

Μεταφέρουμε σε χαμηλή φωτιά και ζεσταίνουμε μέχρι να αρχίσει να βράζει.

Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε τους κρόκους, την υπόλοιπη ζάχαρη, το αλάτι και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.

Αφαιρούμε από τη φωτιά και ρίχνουμε σιγά σιγά το γάλα στο μείγμα με τα αυγά ανακατεύοντας συνέχεια με ένα σύρμα χειρός για να μην κόψει το μείγμα. Αν θέλουμε, μπορούμε να μεταφέρουμε το γάλα με μία κουτάλα.

Μεταφέρουμε όλο το μείγμα στην κατσαρόλα και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά. Μετράμε με ένα θερμόμετρο μέχρι να φτάσει η θερμοκρασία τους 85ο C.

Ανακατεύουμε απαλά με μία μαρίζ για 3-5 λεπτά μέχρι να φτάσει στην ιδανική θερμοκρασία και να αρχίσει να πήζει.

Για να δούμε αν είναι έτοιμο το μείγμα, μπορούμε να βάλουμε σε ένα πιάτο λίγο από το μείγμα και να περάσουμε από πάνω το δάχτυλό μας. Αν αφήσει γραμμή τότε είναι έτοιμο.

Αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος για να κρυώσει πιο γρήγορα το μείγμα μας.

Μεταφέρουμε σε ένα ταψάκι 25×30εκ., περνώντας το από ένα σύρμα ώστε να κρατήσει τον λοβό από τη βανίλια.

Καλύπτουμε με διάφανη μεμβράνη φροντίζοντας να εφάπτεται με το μείγμα για να μην κάνει κρούστα και βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 6 ώρες. Ιδανικά θα πρέπει να μείνει στο ψυγείο για 24 ώρες.

Μόλις παγώσει η κρέμα, καθαρίζουμε τις φράουλες, τις κόβουμε στη μέση και τις βάζουμε σε ένα μπολ με 2 κ.σ. επιπλέον ζάχαρη.

Περνάμε τις φράουλες από το μπλέντερ μέχρι να γίνουν πουρές. Προσθέτουμε τον χυμό από 1 λεμόνι και βάζουμε το μείγμα στην κρέμα.

Βάζουμε σε δόσεις το μείγμα στην παγωτομηχανή. Δεν θα πρέπει να ξεπερνάει τα 2/3 της μηχανής γιατί παίρνει όγκο.

Σερβίρουμε αμέσως ή βάζουμε στην κατάψυξη για να παγώσει περισσότερο.

Σερβίρουμε με φράουλες κομμένες στη μέση και ζάχαρη άχνη, σε κυπελλάκι ή χωνάκι.

Πηγή: akispetretzikis.com

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button