Αυγά φλωρεντίν
To My-City.gr προτείνει ένα δυναμωτικό πρωινό Αυγά φλωρεντίν
Υλικά
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι
- 1 σκ. σκόρδο
- 1 κ.σ. βούτυρο
- 500 γρ. σπανάκι κατεψυγμένο
- ½ ματσάκι δυόσμο
- ½ ματσάκι βασιλικό
- ½ ματσάκι άνηθο
- πιπέρι
- αλάτι
- 50 γρ. κρέμα γάλακτος
- 4 αυγά
-
Για το σερβίρισμα
- 4 φέτες ψωμί
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
- 100 γρ. φέτα
Εκτέλεση
Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και βάζουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο.Κόβουμε το κρεμμύδι σε χοντρά κομμάτια και το βάζουμε στο τηγάνι.Ψιλοκόβουμε το σκόρδο και το βάζουμε στο τηγάνι.
Προσθέτουμε το βούτυρο και αφήνουμε να καραμελώσουν για 2-3 λεπτά.Βάζουμε το σπανάκι, χαμηλώνουμε τη φωτιά, και ψήνουμε για 10-15 λεπτά μέχρι να χάσει την υγρασία του και τον όγκο του.Κόβουμε 2 κ.σ. από κάθε μυρωδικό. Τα υπόλοιπα τα ψιλοκόβουμε και τα βάζουμε στο τηγάνι. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.
Βάζουμε την κρέμα γάλακτος, ανακατεύουμε και με μία κουτάλα ανοίγουμε 4 κενά για να μπουν τα αυγά.Σπάμε τα αυγά στα κενά στο τηγάνι και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Κλείνουμε το καπάκι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε μέχρι να είναι έτοιμα τα αυγά.
Για το σερβίρισμα
Βάζουμε αλάτι, πιπέρι και ελαιόλαδο στο ψωμί.Τοποθετούμε ένα τηγάνι με ραβδώσεις στη φωτιά και βάζουμε τις φέτες από το ψωμί. Ψήνουμε και από τις 2 πλευρές μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα και αφαιρούμε.
Τοποθετούμε από ένα αυγό πάνω σε κάθε ψωμί. Στα μυρωδικά που έχουν περισσέψει προσθέτουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και βάζουμε πάνω από τα αυγά.Τρίβουμε από πάνω τη φέτα, πιπέρι και σερβίρουμε.
Πηγή: www.akispetretzikis.com