Άγιος ΒαλεντίνοςΓλυκό - Ρόφημα -Ποτό
Vegan ρυζόγαλο
Το My-City.gr σας παρουσιάζει Vegan ρυζόγαλο
Υλικά
- 1 lt γάλα αμυγδάλου
- 200 γρ. ρύζι μπασμάτι
- 160 γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική
- 2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- ¼ κγ. κάρδαμο τριμμένο
- 2/3 κγ. τζίντζερ τριμμένο
- 2/3 κγ. μοσχοκάρυδο τριμμένο
- 150 γρ. ανανά κομμένο σε κυβάκια
Υλικά για το σερβίρισμα
- Ανανάς
- Φιστίκια Αιγίνης
- Φύλλα δυόσμου
Εκτέλεση
Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά και προσθέτουμε το γάλα, το ρύζι, τη ζάχαρη, το εκχύλισμα βανίλιας και τα μπαχαρικά. Αφήνουμε το ρυζόγαλο να σιγοβράσει για περίπου 10 λεπτά ανακατεύοντας κατά διαστήματα με μία ξύλινη κουτάλα.Προσέχουμε η φωτιά να είναι τόσο χαμηλή, ώστε να μην κοχλάζει το μείγμα της κατσαρόλας.
Μετά το πέρας αυτού του χρόνου δοκιμάζουμε το ρύζι. Το ρυζόγαλο είναι έτοιμο, όταν το ρύζι έχει μαλακώσει αρκετά και το μείγμα έχει χυλώσει.Αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε μέσα τον ανανά και ανακατεύουμε εκ νέου. Γεμίζουμε τα μπολάκια.Σερβίρουμε με ανανά, φιστίκια Αιγίνης και δυόσμο.
Πηγή: giorgostsoulis.com