Mυστικά για τραγανές δίπλες
Το My-City.gr σας παρουσιάζει τα μυστικά για τραγανές δίπλες
Θέλετε να φτιάξετε τις καλύτερες δίπλες, τραγανές, να σπάνε στο στόμα και να μας γεμίζουν με τη γλύκα τους τις μέρες των γιορτών; Δεν είναι δύσκολο, αν ακολουθήσετε τα μυστικά που μοιράζομαι μαζί σας!
Πάμε να δούμε τι δεν πρέπει να ξεχνάτε για να φτιάξετε τις καλύτερες και τις πιο τραγανές δίπλες
*Τα αυγά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
*Το καλό χτύπημα των αυγών εξουδετερώνει τη μυρωδιά τους.
*Κάντε καλό ζύμωμα και ξεκουράστε τη ζύμη, για να ανοίξει εύκολα το φύλλο.
*Για να ανοίξετε το φύλλο, πρώτα αλευρώστε το καλά.
*Αν ανοίξετε το φύλλο στο χέρι με πλάστη η ζύμη πρέπει να είναι μαλακή. Χρειάζεστε λίγο περισσότερο αλεύρι και πιο σκληρή ζύμη για το άνοιγμα του φύλλου στη μηχανή, αλλιώς διαλύεται.
*Στην αρχή του τηγανίσματος έχουμε μέτρια προς δυνατή φωτιά και στη συνέχεια μέτρια.
*Το λάδι δεν πρέπει να είναι πολύ καυτό, γιατί θα καούν γρήγορα χωρίς να προλάβουν να ψηθούν σωστά.
*Δεν πρέπει να τις γυρίζετε συνεχώς στο τηγάνι, γιατί έτσι απορροφούν πολύ λάδι.
*Το σιρόπι να μην είναι πολύ καυτό, γιατί θα νοτίσει και θα μαλακώσει τις τραγανές δίπλες.
*Αν δεν έχετε εμπειρία στο δίπλωμα της δίπλας στο τηγάνι, μην αγχώνεστε καθόλου! Κόψτε κομμάτια φύλλου και τηγανίστε τα. Θα γίνουν τέλεια, όπως οι δίπλες, απλά θα είναι σε άλλο σχήμα.
*Προσέξτε το μέλι που χρησιμοποιείτε, γιατί μπορεί να έχετε φτιάξει τις καλύτερες δίπλες και η γεύση τους να μην αυτό που περιμένετε εξαιτίας της ποιότητας του μελιού. Προτείνω να χρησιμοποιήσετε θυμαρίσιο μέλι.
Πηγή: argiro.gr