Mini pancakes με μπανάνα και πραλίνα
Το My-City.gr σας παρουσιάζει Mini pancakes με μπανάνα και πραλίνα
Υλικά
- 4 κ.σ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
- 270 γρ. αλεύρι γ.ο.χ
- 6 γρ. μαγειρική σόδα
- 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 260 ml γάλα, πλήρες
- 4 κ.σ. ζάχαρη, κρυσταλλική
- 2 μέτρια αυγά
- Ηλιέλαιο, για το τηγάνι
- 2 μπανάνες κομμένες σε ροδέλες πάχους περίπου 2 εκ. για το σερβίρισμα
- Πραλίνα σοκολάτας για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά. Προσθέτουμε το βούτυρο και το αφήνουμε να λιώσει.Παράλληλα, σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, τη σόδα, το μπέικιν πάουντερ , το γάλα, τη ζάχαρη και το λιωμένο βούτυρο. Ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.Προσθέτουμε τα αυγά και ανακατεύουμε, μέχρι να δημιουργηθεί ένα λείο μείγμα.
Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Βρέχουμε λίγο χαρτί κουζίνας με ηλιέλαιο και αλείφουμε την επιφάνεια του τηγανιού. Προσθέτουμε 1 κ.σ. από το μείγμα ζύμης στο κέντρο του τηγανιού και με το πίσω μέρος ενός κουταλιού, απλώνουμε το μείγμα, δίνοντάς του το σχήμα που θέλουμε.Ψήνουμε το pancake μέχρι να δημιουργηθούν μικρές φουσκαλίτσες στην επιφάνεια του, το γυρίζουμε με τη βοήθεια μίας σπάτουλας και ψήνουμε μέχρι να χρυσαφίσει. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία με όλο το μείγμα της ζύμης.Για το σερβίρισμα: Αλείφουμε ένα pancake με λίγη πραλίνα, από πάνω τοποθετούμε ένα κομμάτι μπανάνα, σκεπάζουμε με άλλο ένα pancake, πάλι πραλίνα, μπανάνα και σκεπάζουμε με ακόμα ένα pancake.
Μπήγουμε ένα ξυλάκι στο πυργάκι από mini pancakes, τοποθετούμε σε ένα πιάτο σερβιρίσματος, επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία και για τα υπόλοιπα και σερβίρουμε.
Πηγή: giorgostsoulis.com