Γλυκό - Ρόφημα -Ποτό
H πιο λαχταριστή και εύκολη Lemon pie!
Μια πολύ εύκολη και λαχταριστή εκδοχή της κλασικής λεμονόπιτας!
Υλικά
- 220γρ. μπισκότα digestive
- 80γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
Για την κρέμα
- 1 ζαχαρούχο γάλα (400γρ.)
- Kρόκους από 2 αυγά
- Ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι
- Λίγη άχνη ζάχαρη για πασπάλισμα
Βάζετε τα μπισκότα και το βούτυρο στο multi και τα αλέθετε.
Απλώνετε το μείγμα σε μια ταρτιέρα και ψήνετε την βάση για περίπου 10 λεπτά
Την αφήνετε να κρυώσει.
Στο μεταξύ χτυπάτε στο μίξερ, σε μεσαία ταχύτητα, τους κρόκους και το ξύσμα λεμονιού μέχρι να αφρατέψουν.
Προσθέτετε σιγά-σιγά το ζαχαρούχο γάλα και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά.
Χαμηλώνετε την ταχύτητα στο μίξερ και ρίχνετε τον χυμό λεμονιού.
Μόλις ενσωματωθεί στο μείγμα, σταματάτε το μίξερ και αδειάζετε την κρέμα πάνω στην βάση
Ψήνετε την τάρτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 160C για περίπου 15 λεπτά κι έπειτα την αφήνετε να κρυώσει εντελώς πριν την βάλετε στο ψυγείο να παγώσει
Σερβίρετε με πασπαλισμένη ζάχαρη άχνη.
Πηγή: www.imommy.gr