Giant cookie ελληνική σημαία
To My-City.gr σας παρουσιάζει για σήμερα την 28η Οκτωβρίου Giant cookie ελληνική σημαία
Υλικά
- 250 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
- 100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 350 γρ. ζάχαρη καστανή
- 2 αυγά μέτρια
- 1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας
- 350 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
- 500 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
Για την διακόσμηση
- 200 γρ. σαντιγί
- 400 γρ. μύρτιλα
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ με το σύρμα στη μεσαία ταχύτητα το βούτυρο με τις ζάχαρες μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.
Στη συνέχεια προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα περιμένοντας να απορροφηθεί το πρώτο πριν προσθέσουμε το επόμενο.Μόλις απορροφηθούν τα αυγά προσθέτουμε το εκχύλισμα βανίλιας. Αποσύρουμε τον κάδο από το μίξερ.
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το αλάτι, το μπέικιν πάουντερ.Ψιλοκόβουμε την κουβερτούρα και την προσθέτουμε στο μπολ.
Ανακατεύουμε τα στερεά υλικά με ένα κουτάλι και αδειάζουμε το περιεχόμενο του μπολ στον κάδο.Με απαλές κυκλικές κινήσεις ανακατεύουμε με μία μαρίζ μέχρι να ομογενοποιηθούν τα δύο μείγματα.
Καλύπτουμε με μία λαδόκολλα ένα ταψί 30×40 εκ. βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε. Αδειάζουμε το μείγμα του κάδου στο ταψί. Απλώνουμε με μία σπάτουλα ομοιόμορφα το μείγμα και ψήνουμε για 13-15 λεπτά.
Βγάζουμε από τον φούρνο. Το μπισκότο μας θα είναι πολύ μαλακό. Όσο κρυώνει θα σφίγγει.Αφήνουμε για 1-2 ώρες να κρυώσει εντελώς.
Για τη διακόσμηση
Υπολογίζουμε την επιφάνεια της τούρτας και χωρίζουμε σε 9 ίσες γραμμές (5 μπλε – 4 λευκές) και ένα σταυρό όπως ακριβώς είναι και η ελληνική σημαία.
Βάζουμε τη σαντιγί σε μία σακούλα ζαχαροπλαστικής.
Σχηματίζουμε γραμμές με τη σαντιγί (όπου λευκές γραμμές) και στοιχίζουμε τα μύρτιλα το ένα δίπλα στο άλλο (όπου μπλε γραμμές).
Πηγή: akispetretzikis.com