Cupcakes γεμιστά με marshmallows
To My.City.gr σας παρουσιάζει Cupcakes γεμιστά με marshmallows
Υλικά (για τα cupcakes)
- 150 γραμ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 1/2 κ.γλ. σόδα
- 2 πρέζες αλάτι
- 130 γραμ. βούτυρο σε θερμ. δωμ.
- 170 γραμ. ζάχαρη
- 2 μεγάλα αυγά
- 1 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας
- 240 γραμ. γάλα
- 60 γραμ. κακάο
Υλικά (για τη γέμιση marshmallows)
- 400 γραμ. μικρά μαρσμέλοους
- 4 κ.σ. βούτυρο μαλακό
- λίγες σταγόνες εκχύλισμα βανίλιας ή μέντας
- λίγες σταγόνες πράσινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
Υλικά (για τη γκανάζ)
- 120 γραμ. κρέμα γάλακτος 35%
- 120 γραμ. σοκολάτα κουβερτούρα ψιλοκομμένη
Υλικά (για το γαρνίρισμα)
- μαρσμέλοους μικρά ή καραμέλες σπασμένες
Εκτέλεση
Για τα cupcakes γεμιστά με marshmallows, προθερμαίνουμε πρώτα το φούρνο στους 170 βαθμούς C και βάζουμε χαρτάκια σε ταψί με θήκες για cupcakes. Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το σόδα και το αλάτι.
Χτυπάμε σε μπολ με μίξερ χειρός το βούτυρο και τη ζάχαρη για 5΄, να αφρατέψει καλά. Ένα ένα ρίχνουμε τα αυγά, να τα πίνει το μείγμα. Προσθέτουμε τη βανίλια. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ. Ρίχνουμε το 1/3 από το αλεύρι και το 1/3 από το γάλα. Εναλλάξ ρίχνουμε τα υλικά και με σπάτουλα από κάτω προς τα πάνω ανακατεύουμε απαλά. Τέλος, προσθέτουμε το κακάο κοσκινισμένο. Ανακατεύουμε.
Με σκουπ ισομοιράζουμε γεμίζοντας τις θήκες κατά τα 2/3. Ψήνουμε για 18-20΄. Αφήνουμε να κρυώσουν τελείως. Με το εργαλείο που καθαρίζουμε τα μήλα αφαιρούμε κομμάτι από την καρδιά του cupcake. Κρατάμε τα τρίμματα. Αφού τα ψιχουλιάσουμε, θα τα πασπαλίσουμε στα cupcakes στο τέλος. Το γεμίζουμε μέχρι πάνω με πράσινη γέμιση.
Βουτάμε ένα ένα κέικ στη ganache, να καλυφτεί το πάνω μέρος. Τα βάζουμε σε σχάρα. Αφού κρυώσει και σταθεροποιηθεί η ganache, κάνουμε σχέδια με την πράσινη γέμιση. Τέλος πασπαλίζουμε με τα τρίμματα των κέικ.
Για τη γέμιση
Σε κατσαρόλα βάζουμε τα marshmallows, το βούτυρο, τη βανίλια και σε χαμηλή φωτιά τα λιώνουμε. Προσοχή, να μην κάψετε το μείγμα. Προσθέτουμε πράσινο χρώμα. Βάζουμε σε κορνέ.
Για την γκανάζ
Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και περιχύνουμε την ψιλοκομμένη σοκολάτα. Απαλά ανακατεύουμε να γίνει μια πυκνή, λεία κατάμαυρη κρέμα.
Πηγή: argiro.gr