Cupcakes βουτηγμένα στην σοκολάτα
Υλικά Συνταγής
- 200 γραμ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
- 250 γραμ. βούτυρο
- 250 γραμ. ζάχαρη
- 4 μεγάλα αυγά
- 1 πρέζα αλάτι
- 250 γραμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 2 κ.σ. κακάο
- 100 γραμ. κουβερτούρα
- πολύχρωμα κουφετάκια σοκολάτας για το γαρνίρισμα
-
Για τη βουτυροκρέμα
- 90 γραμ. μαλακό βούτυρο
- 180 γραμ. άχνη ζάχαρη κοσκινισμένη
- 1 κ.σ. κακάο
- 2 κ.σ. βρασμένο νερό κρύο
Εκτέλεση
Για τα cupcakes σοκολάτα, όλα τα υλικά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου. Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί. Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το κακάο και το αλάτι σε ένα μπολ. Με μίξερ χειρός χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη, να κρεμώσει το μείγμα. Ένα ένα προσθέτουμε τα αυγά, κάθε φορά να τα απορροφάει το μείγμα πριν πέσει το επόμενο.
Χαμηλώνουμε την ταχύτητα και προσθέτουμε τη χλιαρή πλέον λιωμένη σοκολάτα. Προσθέτουμε λίγα λίγα τα κοσκινισμένα υλικά στο μείγμα, αναδιπλώνοντάς το με σπάτουλα. Τέλος, προσθέτουμε τις σταγόνες σοκολάτας κι ανακατεύουμε απαλά.
Ισομοιράζουμε τα cupcakes σε 12 θήκες. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς C για 17΄- 18΄. Πρέπει στο κέντρο να είναι λίγο μαλακά όταν τα βγάζουμε από το φούρνο. Μην τα παραψήσετε. Τα αφήνουμε να σταθούν και να κρυώσουν.
Βουτυροκρέμα για cupcakes
Διαλύουμε το κακάο στο βραστό νερό. Το αφήνουμε να κρυώσει καλά. Χτυπάμε το βούτυρο με την άχνη μέχρι να αφρατέψει καλά. Προσθέτουμε το διαλυμένο κακάο. Χτυπάμε καλά το μείγμα, να αφρατέψει πολύ καλά.
Καλύπτουμε με την κρέμα τα cupcakes και γαρνίρουμε με πολύχρωμα κουφετάκια σοκολάτας.
Πηγή: http://www.argiro.gr