Churros
To My-City.gr σας παρουσιάζει Churros
Υλικά
Για τη σάλτσα σοκολάτας
- 200 γρ. κουβερτούρα
- 100 γρ. γάλα
- 100 γρ. κρέμα γάλακτος
- 1 κ.σ. μέλι
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
Για τα churros
- 80 γρ. βούτυρο
- 240 γρ. νερό
- 20 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 150 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 2 αυγά μέτρια (100 γρ. σύνολο)
- 1 λίτρο ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
Για το σερβίρισμα
- 1 κ.σ. κανέλα
- 4 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική
Εκτέλεση
Για τη σάλτσα
Σε ένα μπολ βάζουμε την κουβερτούρα, το γάλα, την κρέμα γάλακτος, το μέλι, το εκχύλισμα βανίλιας και καλύπτουμε με διάφανη μεμβράνη.
Μεταφέρουμε στον φούρνο μικροκυμάτων στα 800 Watt για 2 λεπτά.
Αφαιρούμε και ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει και να γυαλίσει η σοκολάτα.
Αφήνουμε στην άκρη.
Για τα churros
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο, το νερό, τη ζάχαρη, το αλάτι, τη βανίλια και μεταφέρουμε σε μέτρια φωτιά. Αφήνουμε μέχρι να λιώσει το βούτυρο και πάρει μία βράση.
Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα για 1-2 λεπτά μέχρι το μείγμα να χάσει την υγρασία του και γίνει ένα μαλακό ζυμάρι.
Μεταφέρουμε τη ζύμη στο μίξερ και χτυπάμε για 2-3 λεπτά μέχρι να κρυώσει τελείως.
Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά. Περιμένουμε να ομογενοποιηθεί το ένα πριν βάλουμε το επόμενο.
Βάζουμε το μείγμα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής με μύτη αστεράκι.
Τοποθετούμε ένα τηγάνι με το ηλιέλαιο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
Μόλις ζεσταθεί καλά το λάδι κόβουμε churros 10 εκ. Ψήνουμε 2-3 λεπτά μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα.
Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και μεταφέρουμε κατευθείαν σε μπολ που έχουμε αναμείξει τη ζάχαρη με την κανέλα.
Σερβίρουμε με τη σάλτσα σοκολάτας.
Πηγή: akispetretzikis.com