Γλυκό - Ρόφημα -Ποτό
Cheesecake ψυγείου χωρίς ζάχαρη
Υλικά Συνταγής
- {Για τη βάση} 1 πακέτο μπισκότα digestive χωρίς ζάχαρη
- 100 γρ. βούτυρο λιωμένο
- 1 κ.σ. μέλι
Για τη γέμιση
- 750 γρ. μασκαρπόνε
- 2 λάιμ ξύσμα και χυμό
- 100 γρ. στέβια {Για το γαρνίρισμα}
- φύλλα μέντας
- 300 γρ. φρέσκα κεράσια και άλλα κόκκινα φρούτα (φράουλες
- μούρα
- βατόμουρα)
- λίγη στέβια
Εκτέλεση
1. Θα χρησιμοποιήσουμε φόρμα δαχτυλίδι με διάμετρο 23 εκ.
2. Θρυμματίζουμε τα μπισκότα σε μπολ. Περιχύνουμε με το λιωμένο βούτυρο και το μέλι. Ανακατεύουμε και τα στρώνουμε στη φόρμα. Το παγώνουμε στο ψυγείο.
3. Βάζουμε το τυρί μασκαρπόνε σε μπολ. Προσθέτουμε τη στέβια, το ξύσμα και το χυμό λάιμ. Απαλά ανακατεύουμε τα υλικά.
4. Απλώνουμε την κρέμα στη βάση μπισκότου. Στρώνουμε την επιφάνεια. Το παγώνουμε για 2 ώρες.
5. Για να σερβίρουμε, λιώνουμε τα μισά φρούτα στο μπλέντερ με την στέβια.
6. Γαρνίρουμε το cheesecake με τα φρέσκα φρούτα και τα φύλλα μέντας. Σε κάθε πιάτο απλώνουμε λίγη σάλτσα φρούτων.
Πηγή: www.argiro.gr