Cheesecake με κολοκύθα
To My-City.gr σας παρουσιάζει Cheesecake με κολοκύθα
Υλικά
- 80 γρ. μπισκότα τύπου digestive, τριμμένα
- 50 γρ. καρύδια
- 50 γρ. ζάχαρη καστανή
- 50 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 65 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
Για τη γέμιση
- 400 γρ. πουρέ κολοκύθας
- 3 αβγά
- 90 γρ. ζάχαρη καστανή
- 2 κ.σ. κρέμα γάλακτος 35%
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 1 κ.σ. ουίσκι
- 100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 1 κ.σ. κορν φλάουρ
- 1 1/2 κ.γ. κανέλα
- 1 1/2 κ.γ. τζίντζερ
- 1 1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο
- 750 γρ. τυρί κρέμα
Για την επικάλυψη
- 500 γρ. κρέμα γάλακτος 35%, σε σαντιγί
- 1 κ.σ. ουίσκι
Εκτέλεση
Βάζουμε όλα τα υλικά για τη βάση στο πολυμηχάνημα και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν ένα μείγμα.
Τα βάζουμε στη βάση μιας στρογγυλής φόρμας 23 εκ. με ψηλό και αποσπώμενο τοίχωμα και τα πιέζουμε καλά στη βάση. Βάζουμε τη φόρμα στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε τη γέμιση.
Για τη γέμιση
Χτυπάμε το τυρί κρέμα με τις ζάχαρες στο μίξερ με το φτερό μέχρι να αφρατέψει.
Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά της γέμισης και ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν.
Βάζουμε το μείγμα στη φόρμα και ψήνουμε για 50-60 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C στον αέρα μέχρι το κέντρο να έχει μόλις ψηθεί.
Αφαιρούμε από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει πάνω σε σχάρα.
Μόλις κρυώσει καλά, ανακατεύουμε τη σαντιγί με το ουίσκι και απλώνουμε το μείγμα πάνω από το γλυκό μας. Αφαιρούμε από τη φόρμα και σερβίρουμε.
Πηγή: akispetretzikis.com