Γλυκό - Ρόφημα -Ποτό

Carrot halwa – Χαλβάς από καρότο

To My-City.gr σας παρουσιάζει Carrot halwa – Χαλβάς από καρότο

Υλικά

  • 1 κιλό καρότα τριμμένα
  • 2 κιλά γάλα
  • 1 κ.γ. κάρδαμο τριμμένο
  • 200 γρ. αιγοπρόβειο βούτυρο, από βαζάκι ή βούτυρο ghee (ινδικό βούτυρο)
  • 250 γρ. ζάχαρη
  • 80 γρ. σταφίδες ξανθές
  • 50 γρ. αμύγδαλα λευκά

Εκτέλεση

Σε μια βαθιά κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, το τριμμένο καρότο και το κάρδαμο. Όταν πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε περιοδικά, έως ότου το καρότο μαλακώσει και απομείνει ελάχιστο γάλα. Προσθέτουμε το βούτυρο και όταν λιώσει, προσθέτουμε τη ζάχαρη συνεχίζοντας το βράσιμο για άλλα 5 λεπτά. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τις σταφίδες και τα αμύγδαλα. Σερβίρουμε το γλυκό χλιαρό και συνοδεύουμε με παγωτό ή άγλυκη κρέμα σαντιγί.

Πηγή: steliosparliaros.gr

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button