Γλυκό - Ρόφημα -Ποτό

Ρόφημα σοκολάτας με καγιέν

Το My-City.gr σας παρουσιάζει Ρόφημα σοκολάτας με καγιέν

Υλικά

  • 1 κιλό γάλα φρέσκο, πλήρες
  • 100 γρ. μέλι
  • 1 κλωναράκι βανίλιας, κομμένο κατά μήκος στα δύο
  • 2 ξυλάκια κανέλας
  • 1/4 κ.γ. πιπέρι καγιέν
  • 400 γρ. κουβερτούρα με 60%-66% κακάο, λιωμένη σε μπεν μαρί

Εκτέλεση

Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, το μέλι, τα μυρωδικά (βανίλια και κανέλα) και το πιπέρι. Μόλις αρχίσει να βράζει το γάλα, αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τη λιωμένη κουβερτούρα. Αφήνουμε το μείγμα να σταθεί για 10 λεπτά, έπειτα το ανακατεύουμε πολύ καλά, αφαιρούμε την κανέλα και τη βανίλια, ξαναζεσταίνουμε ελαφρά και σερβίρουμε σε 6-7 κούπες.
Πηγή: steliosparliaros.gr

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button