Βίδες με κρεμώδη σάλτσα καρυδιών
To My-City.gr σας παρουσιάζει Βίδες με κρεμώδη σάλτσα καρυδιών
Υλικά
- 500 γραμ. ζυμαρικά βίδες
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 φλ. θρυμματισμένο μπλε τυρί
- 1 φλ. κρέμα γάλακτος light
- 3/4 φλ. καρύδια ψιλοκομμένα
- τριμμένο τυρί για το γαρνίρισμα
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- λίγο νερό από αυτό που βράζουν τα ζυμαρικά
Εκτέλεση
Αυτή η εύκολη και γρήγορη συνταγή για μακαρόνια με ροκφόρ και καρύδια, γίνεται τέλεια με βίδες, αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όποια ζυμαρικά σας αρέσουν.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μικρή κατσαρόλα και σοτάρουμε το σκόρδο ολόκληρο για 1΄.Το αφαιρούμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε στην κατσαρόλα το μπλε τυρί.
Βοηθάμε με την κουτάλα να λιώσει και στη συνέχεια περιχύνουμε με την κρέμα γάλακτος light.Αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά να δέσει η σάλτσα τυριού για 2-3΄ και να κρεμώσει η σάλτσα.Προσθέτουμε τα καρύδια, 2-3 κουταλιές τυρί τριμμένο τυρί, μπόλικο πιπέρι κι ανακατεύουμε.
Έχουμε βράσει τις βίδες σε αλατισμένο νερό, τις στραγγίζουμε, τις μοιράζουμε σε 4 πιάτα και περιχύνουμε τα ζυμαρικά με τη σάλτσα τυριού και καρυδιών.Πασπαλίζουμε με τριμμένο τυρί. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λίγο από το νερό που έβρασαν τα ζυμαρικά για πιο ζουμερή σάλτσα.
Πηγή: argiro.gr