Γλυκό - Ρόφημα -Ποτό

Μαρέγκες Στρουμφάκια

To My-City.gr σας παρουσιάζει Μαρέγκες Στρουμφάκια

  • 150 γρ. ασπράδια αυγών (5 αυγά μέτρια)
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 150 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 150 γρ. ζάχαρη άχνη
  • ¼ κ.γ. κίτρινο χρώμα ζαχαροπλαστικής σε πάστα
  • ¼ κ.γ. κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής σε πάστα
  • ½ κ.γ. μπλε χρώμα ζαχαροπλαστικής σε πάστα
  • 24 καραμέλες ματάκια

Εκτέλεση

Για τη μαρέγκα χρειαζόμαστε ένα μίξερ και φροντίζουμε ο κάδος να είναι πεντακάθαρος.

Χτυπάμε με το σύρμα του μίξερ σε δυνατή ταχύτητα τα ασπράδια, το αλάτι και το εκχύλισμα βανίλιας μέχρι να αφρατέψουν.

Προσθέτουμε σε 10 δόσεις την κρυσταλλική ζάχαρη και περιμένουμε να αφρατέψει.

Μόλις αφρατέψει και γυαλίσει, δοκιμάζουμε λίγο από τη μαρέγκα για να δούμε αν έχει διαλυθεί τελείως η κρυσταλλική ζάχαρη. Αν δεν έχει διαλυθεί συνεχίζουμε για λίγο ακόμα το χτύπημα.

Όταν είναι έτοιμο το μείγμα προσθέτουμε την άχνη ζάχαρη και χτυπάμε για άλλα 10 δευτερόλεπτα στο μίξερ μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής βάζουμε πολύ λίγο από το μείγμα της μαρέγκας μαζί με το κίτρινο χρώμα. Ανακατεύουμε με ένα ξυλάκι.

Βάζουμε το ⅓  από το μείγμα της μαρέγκας σε μια άλλη σακούλα ζαχαροπλαστικής μόνο του.

Σε μια τρίτη σακούλα ζαχαροπλαστικής βάζουμε πολύ λίγο από το μείγμα μαζί με το κόκκινο χρώμα και ανακατεύουμε με ένα ξυλάκι.

Βάζουμε το υπόλοιπο μείγμα σε μια τέταρτη σακούλα ζαχαροπλαστικής μαζί με το μπλε χρώμα και ανακατεύουμε με ένα ξυλάκι.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 80ο C στον αέρα.

Σχηματίζουμε τις μαρέγκες μας σε ένα ταψί με το μπλε χρώμα ώστε να φτιάξουμε το σώμα από τα στρουμφάκια. Το μείγμα που περισσεύει δεν το πετάμε! Το κρατάμε στην άκρη ώστε να κολλήσουμε στο τέλος τα ματάκια!

Στη μέση της μαρέγκας κάνουμε μια τελεία με το μπλε χρώμα ώστε να σχηματίσουμε τη μύτη.

Με τη λευκή μαρέγκα σχηματίζουμε τα καπέλα πάνω από τη μπλε μαρέγκα αφήνοντας μια μπλε μαρέγκα χωρίς καπέλο.

Για να φτιάξουμε τη Στρουμφίτα, δημιουργούμε, κάτω από ένα λευκό καπέλο, μαλλιά με την κίτρινη μαρέγκα.

Για τον Παπαστρούμφ, σχηματίζουμε ένα καπέλο με την κόκκινη μαρέγκα πάνω στη μπλε μαρέγκα που είχαμε αφήσει χωρίς καπέλο.

Ψήνουμε για 1 ώρα και 30 λεπτά.Αφαιρούμε από τον φούρνο και αφήνουμε τις μαρέγκες μας να κρυώσουν για 10 λεπτά.

Με λίγο από το μείγμα που μας έχει περισσέψει κολλάμε 2 καραμέλες ματάκια στην κάθε μαρέγκα, πάνω από τη μύτη.

Πηγή: akispetretzikis.com

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button