Σκυριανά τεροπτάρια
Το My-City.gr επισκέφθηκε το νησί που φημίζεται για τα τεροπτάρια της,την Σκύρο και σας παρουσιάζει την παραδοσιακή συνταγή!
Υλικά
- 250 γραμ. γλυκό τραχανά.
- 1 φλιτζάνι του καφέ ρύζι
- 1 μπόλ τριμμένη μυζήθρα
- αλάτι
- πιπέρι
Για τη ζύμη
- 500 γραμμάρια αλεύρι
- 2 κουταλιές σούπας λάδι
- 1 κουταλιά σούπας ξύδι
- 2 φλιτζάνια νερό
- 1 κουταλάκι του καφέ αλάτι
Εκτέλεση
Για τη γέμιση
Σε μία κατσαρόλα ρίχνετε 4 φλιτζάνια νερό και προσθέτετε τον τραχανά, το ρύζι, αλατίζετε και τα αφήνετε να βράσουν μέχρι να πιούν το νερό.
Αποσύρετε από τη φωτιά και όταν έλθει σε θερμοκρασία περιβάλλοντος ρίχνετε το πιπέρι και τη μυζήθρα.
Για τη ζύμη
Σε μπολ ρίχνετε το αλεύρι κοσκινισμένο και προσθέτετε μείγμα από το λάδι, ξύδι, νερό και αλάτι και με το χέρι αρχίζετε να αναδεύετε το μείγμα μέχρι να φύγει το υγρό, όπου και αρχίζετε να ζυμώνετε με τα χέρια να γίνει η ζύμη ελαστική.
Αλευρώνετε μια επιφάνεια, παίρνετε λίγη από τη ζύμη, την απλώνετε με τον πλάστη.
Με κουταλάκι, γεμίζετε τα φύλλα και τα τυλίγετε τριγωνικά ή σε σχήμα φλογέρας. Όταν ετοιμάσετε όση από τη ζύμη επιθυμείτε, ρίχνετε λάδι σε ένα τηγάνι και αφού ζεματιστεί λίγο τα τηγανίζετε.
Τα σερβίρετε σκέτα, ή με μέλι και κανέλα.