Γιορτινή Καστανόσουπα
Το My-City.gr σας παρουσιάζει Γιορτινή Καστανόσουπα
Υλικά
- 600 γρ. κάστανα
- 2 μερίδες Ζωμός Κότας
- 5 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1½ κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδου, ψιλοκομμένη
- ½ φλ. λευκό ξηρό κρασί
- 1 κ.σ. κορν φλάουρ διαλυμένο σε 2 κ.σ. νερό
- 4 κ.σ. κρέμα γάλακτος
- 3 κ.σ. μαϊντανός, ψιλοκομμένος
- Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Βάζουμε τα κάστανα να βράσουν για 20΄ περίπου με 1 λίτρο νερό στο οποίο έχουμε ανακατέψει τις 2 μερίδες του ζωμού.Βγάζουμε τα κάστανα από το σκεύος και κρατάμε ξεχωριστά τον ζωμό. Τα αφήνουμε να κρυώσουν για λίγη ώρα και στη συνέχεια τα ξεφλουδίζουμε προσεκτικά.Ζεσταίνουμε σε αντικολλητικό σκεύος το ελαιόλαδο και σοτάρουμε ελαφρά το κρεμμύδι και το σκόρδο, μέχρι να μαλακώσουν.Προσθέτουμε τα κάστανα και τα σοτάρουμε για 3΄-4΄, μέχρι να αρχίσουν να παίρνουν χρυσαφένιο χρώμα.Σβήνουμε με το κρασί, χαμηλώνουμε φωτιά και ρίχνουμε στο σκεύος την μισή ποσότητα από τον ζωμό που κρατήσαμε ξεχωριστά. Σιγοβράζουμε για 15΄ περίπου.Πολτοποιούμε τη σούπα με μπλέντερ χειρός μέσα στο σκεύος, μέχρι να αποκτήσει βελούδινη, κρεμώδη υφή.Επαναφέρουμε το σκεύος στην εστία και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 2΄-3΄ ακόμη. Ανακατεύουμε τέλος με το κορν φλάουρ και την κρέμα γάλακτος και αλατοπιπερώνουμε.Σερβίρουμε τη σούπα αμέσως, ζεστή, γαρνίροντας με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.
-
Tip:
Μπορούμε να εμπλουτίσουμε τα αρώματα και τις γεύσεις της συνταγής μας προσθέτοντας φρέσκα ή αποξηραμένα μανιτάρια πορτσίνι.
Πηγή:www.knorr.gr