Φαγητό
Γιουβαρλάκια αυγολέμονο
Υλικά
- 1 κιλό κιμά
- 2 φλιτζανάκια ρύζι καρολίνα
- 1 φλιτζανάκι ρύζι κίτρινο
- 2 κουταλιές άνηθο
- 2 κουταλιές μαϊντανό
- 1 κρεμμύδι μεγάλο τριμμένο
- 1/2 φλιτζάνι λάδι
- 1 αυγό
Για το αυγολέμονο
- 2 αυγά
- χυμό από 1 λεμόνι
- 1 φλιτζάνι ζωμό από τα γιουβαρλάκια
- 2 κουταλιές κοφτές κορν φλάουρ ή ρυζάλευρο
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τα γιουβαρλάκια και πλάθουμε μικρά μπαλάκια.Σε μια ρηχή κατσαρόλα βράζουμε νερό με 1/2 φλιτζάνι λάδι.Μόλις βράσει,προσθέτουμε τα γιουβαρλάκια και τ’αφήνουμε να βράσουν για 30 λεπτά.Κατόπιν χτυπάμε τα υλικά για το αυγολέμονο και περιχύνουμε τα γιουβαρλάκια στην κατσαρόλα.