Γλυκό - Ρόφημα -Ποτό
Ζεστή σοκολάτα του Άκη Πετρετζίκη
Υλικά
- 2 κούπες γάλα σόγιας ή αμυγδάλου ή αγελάδος
- 2-4 κ.σ. ζάχαρη ανάλογα τα γούστα σας
- 4 κ.σ. σκόνη κακάο καλής ποιότητας
- 50 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα ψιλοκομμένη
- λίγο τριμμένο κακάο ή κανέλα για πασπάλισμα
Εκτέλεση
- Ζεσταίνουμε σε ένα κατσαρολάκι το γάλα, αφαιρούμε το μισό και το κρατάμε ζεστό σε μια κούπα.
- Στο υπόλοιπο ρίχνουμε μέσα τη ζάχαρη και το κακάο και ξεκινάμε να το ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρει βράση το μείγμα ανακατεύοντας συχνά με ένα σύρμα.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά και ζεσταίνουμε το μείγμα για 2 λεπτά μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά τα υλικά, να λιώσει η ζάχαρη και να διαλυθεί το κακάο.
- Αφαιρούμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τη σοκολάτα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει και αυτή.
- Προσθέτουμε το υπόλοιπο γάλα και ομογενοποιούμε και αυτό με τα υπόλοιπα υλικά. Αν χρειαστεί, ζεσταίνουμε ξανά το μείγμα.
- Σερβίρουμε σε 2 κούπες και γαρνίρουμε με κακάο ή κανέλα.
- Το κάθε “γάλα” δίνει διαφορετική γεύση στο ρόφημά μας.
- Επίσης μπορούμε να αρωματίσουμε το γάλα με μπαχαρικά όπως τζίντζερ, κάρδαμο, τσίλι.
Πηγή: www.akispetretzikis.com