To My-City.gr σας παρουσιάζει Ψωμάκια αρωματισμένα με θυμάρι, σκόρδο, κρεμμύδι και μπέικον της chef Μαρίας Γερογιάννη
Υλικά
- 4 κουταλιές του γλυκού (15γρ) ξηρή μαγιά ή 30 γρ. φρέσκια μαγιά
- 4 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο
- 2 μέτρια κρεμμύδια ( ψιλοκομμένα)
- 5 λωρίδες bacon
- 2 μικρά σκόρδα (πολτοποιημένα) ή 1 μεγάλο
- 2 κουτ. σούπας θυμάρι (ξερό ή φρέσκο) * Εγώ προτείνω φρέσκο
- 240γρ χλιαρό γάλα
- 1/2 κ.γ. ζάχαρη
- 2 κ.γ. αλάτι
- 600γρ. αλεύρι δυνατό σταρένιο, πάντα κοσκινισμένο! (Αν δεν έχετε το συγκεκριμένο αλεύρι, το έχω δοκιμάσει και με μπλε αλεύρι γ.ο.χ. και βγαίνει μια χαρά).
- 120γρ νερό
- Σουσάμι για πασπάλισμα (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Για το ζυμάρι είναι η γνωστή διαδικασία στο χλιαρό γάλα μπαίνει η μαγιά.Την ανακατεύουμε καλά να διαλυθεί και την ταΐζουμε με την ζάχαρη να ξυπνήσει και με λίγο αλεύρι.
Μόλις ξεκινήσουν οι φουσκάλες να μεγαλώνουν, είναι έτοιμη να δεχθεί τα υπόλοιπα υλικά.
Σε ένα μπωλ έχουμε την ποσότητα με το κοσκινισμένο αλεύρι, βάζουμε και το αλάτι και το ανακατεύουμε καλά.
Παίρνουμε ένα τηγάνι, βάζουμε το ελαιόλαδο που αναφέρεται πιο πανω και σωτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι.
Μόλις γυαλίσει, προσθέτουμε το ψιλοκομμένο μπέικον και το πολτοποιημένο σκόρδο, συνεχίζουμε το σωτάρισμα και στο τέλος βάζουμε το θυμάρι.
Το αφήνουμε σε μια άκρη να κρυώσει και παράλληλα ξεκινάμε το ζυμάρι.
Ελέγχουμε το μπολ με το γάλα και την μαγιά αν έχει ξυπνήσει και έχει δημιουργήσει φουσκάλες για να προσθέσουμε και το αλεύρι, με το αλάτι και το νερό και το μείγμα που είναι στο τηγάνι με το μπέικον, αφού έχει κρυώσει καλά.Τα αναμειγνύουμε όλα πολύ καλά.
Τα αφήνουμε σκεπασμένα με μια καθαρή πετσέτα, να διπλασιαστούν σε ζεστό περιβάλλον για 50 λεπτά.
Μόλις περάσει το 50λεπτο τα πλάθω και τα κόβω σε 20 μικρά μπαλάκια και τα αφήνετε πάλι να φουσκώσουν 30 λεπτά.
Ραντίζουμε με γάλα και πασπαλίζουμε με σουσάμι.Στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά.
Μπορείτε να τα ψήσετε 15 λεπτά, να τα βγάλετε να κρυώσουν και να μπουν κατάψυξη και να τα βγάζετε οπότε θέλετε να τα βάζετε ένα 5 λεπτό στο φούρνο στους 180 βαθμούς και να έχετε οπότε λαχταράτε ζεστά και φρέσκα ψωμάκια.
Επίσης αν κάποιος θέλει μπορεί να βάλει κ τυρί τριμμένο για έξτρα γεύση και να τα τρώει για σνακ στο σχολείο το παιδί.
Με τον ίδιο τρόπο μπορείτε να αφαιρέσετε κάποιο υλικό που δεν είναι της αρεσκείας σας και να βάλετε κάποιο άλλο από τα αρωματικά τα έξτρα όχι από τα βασικά.
Άμα ξεκινήσετε να τα φτιάχνετε θα κολλήσετε!
Καλή σας επιτυχία!
Μαρία Γερογιάννη
Η Μαρία Γερογιάννη είναι επαγγελματίας chef με πολυετή εμπειρία στις κουζίνες και απόφοιτη της σχολής Chef d’ oeuvre. Η πορεία της έχει διαμορφωθεί μέσα από τη δουλειά της σε κορυφαία γαστρονομικά εστιατόρια στην Ελλάδα. Εμπνευσμένη από την ελληνική δημιουργική κουζίνα και τις βαθιές ρίζες της παράδοσης, αγαπά να χρησιμοποιεί τοπικά, παραδοσιακά υλικά, με ιδιαίτερη προτίμηση στα πιάτα με ψάρι.
Δημιουργεί σύγχρονα πιάτα που κρύβουν μνήμες του παρελθόντος, ενώ παράλληλα προσφέρει πρακτικές, οικονομικές λύσεις για να υποστηρίξει την καθημερινότητα της εργαζόμενης μητέρας και νοικοκυράς.Η προσέγγισή της στη μαγειρική δεν περιορίζεται μόνο στην παράδοση ή τη γαστρονομική καινοτομία, αλλά εστιάζει στο να κάνει τη διαδικασία του μαγειρέματος πιο απλή και προσιτή. Η Μαρία δημιουργεί συνταγές που μπορούν να εκτελεστούν γρήγορα και εύκολα χωρίς να χάνουν τη γεύση και την αυθεντικότητά τους.
Η φιλοσοφία της συνδυάζει το «ευ ζην» με τις απαιτήσεις του σύγχρονου τρόπου ζωής, δίνοντας έμφαση σε θρεπτικά και ποιοτικά πιάτα, που όχι μόνο τρέφουν το σώμα αλλά και ξυπνούν αναμνήσεις και συναισθήματα. Με τη δουλειά της, στοχεύει να εμπνεύσει ανθρώπους κάθε ηλικίας να επανασυνδεθούν με τη μαγειρική και να ανακαλύψουν την ομορφιά και τη σημασία της παραδοσιακής κουζίνας στην καθημερινότητά τους.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ αυστηρά η αναδημοσίευση, ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή, η κατά παράφραση ή διασκευή των κειμένων που περιέχονται στο website με οποιονδήποτε τρόπο.