Cottage bread
Το My-City.gr σας παρουσιάζει το Cottage bread
Υλικά
- 210 γρ. τυρί cottage
- 490 γρ. σκληρό αλεύρι, + έξτρα για τον πάγκο
- 5 γρ. ξηρή μαγιά
- 60 γρ. νερό, χλιαρό
- 1 πρέζα κρυσταλλική ζάχαρη
- 210 γρ. ασπράδια, από 7 αυγά
- 8 γρ. αλάτι
Εκτέλεση
Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ τη μαγιά, το νερό και τη ζάχαρη, και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να διαλυθεί η μαγιά.
Αφήνουμε στην άκρη για 10 λεπτά μέχρι να ενεργοποιηθεί η μαγιά.
Ρίχνουμε στον πολυκόφτη τα ασπράδια και το τυρί cottage, και χτυπάμε ελαφρώς μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Ρίχνουμε το μείγμα στον κάδο του μίξερ, προσθέτουμε το αλεύρι και το αλάτι, και χτυπάμε με τον γάντζο σε μέτρια ταχύτητα για 5 λεπτά μέχρι να αποκτήσουμε μια λεία ζύμη.
Αλείφουμε ένα μπολ με ελαιόλαδο, πλάθουμε τη ζύμη σε στρογγυλό σχήμα και τη μεταφέρουμε στο μπολ.
Καλύπτουμε το μπολ με διάφανη μεμβράνη και αφήνουμε στην άκρη για 1 ώρα ή μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο. (Ο τελικός χρόνος αναμονής εξαρτάται από το πόσο ζεστός είναι ο χώρος.)
Μεταφέρουμε τη ζύμη στον πάγκο εργασίας, πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι και ανοίγουμε με έναν πλάστη σε ορθογώνιο μέγεθος διαστάσεων 20×35 εκ.
Φέρνουμε τη μεγάλη πλευρά μπροστά μας, γυρνάμε τις άκρες δεξιά και αριστερά προς τα μέσα και ρολάρουμε τη ζύμη από τη μεγάλη κοντινή μας πλευρά προς την αντίθετη ώστε να έχουμε ένα μακρόστενο καρβέλι.
Τοποθετούμε μια λαδόκολλα σε μία φόρμα για κέικ διαστάσεων 10×30 εκ. και μεταφέρουμε μέσα τη ζύμη με την ένωση προς τα κάτω.
Καλύπτουμε με διάφανη μεμβράνη και αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου να φουσκώσει για 1-2 ώρες ή μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C στον αέρα.
Χαράζουμε τη ζύμη κάθετα στη μέση με ένα μαχαίρι και μεταφέρουμε τη φόρμα στον φούρνο.
Ψήνουμε για 40 λεπτά και μέχρι να πάρει χρώμα και να ψηθεί μέχρι μέσα.Αφαιρούμε από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει για 20 λεπτά.Ξεφορμάρουμε, κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε.
Πηγή: akispetretzikis.com