Γεμιστά μπιφτέκια light
Το My-City.gr σας παρουσιάζει συνταγή για γεμιστά μπιφτέκια light
Υλικά
- 1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο, άπαχο
- 100 γρ. φρυγανιές, ολικής άλεσης
- ⅛ ματσάκι μαϊντανό,
- 2 κ.σ. θυμάρι, φρέσκο
- 3-4 κλ. δυόσμο, φρέσκο
- 1 κ.σ. γεμάτη πάπρικα, καπνιστή
- 1 κ.σ. μουστάρδα
- 240 γρ. μανιτάρια, σε κονσέρβα (στραγγισμένα)
- 1 σκ. σκόρδο
- 1 αυγό, μεσαίο
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 150 γρ. μοτσαρέλα, light τριμμένη
- αλάτι
- πιπέρι
Για το σερβίρισμα
- καστανό ρύζι
- ρόκα
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C στον αέρα.Ρίχνουμε στον πολυκόφτη τις φρυγανιές, τον μαϊντανό, το θυμάρι, τον δυόσμο, 2 πρέζες αλάτι και πιπέρι, και χτυπάμε για 1 λεπτό μέχρι να διαλυθούν τα υλικά.
Προσθέτουμε την πάπρικα, τη μουστάρδα και τα μισά μανιτάρια. Κόβουμε το σκόρδο σε φέτες, το προσθέτουμε και χτυπάμε για ακόμα 1-2 λεπτά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτουμε το αυγό, τον κιμά και 1 κ.σ. ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά με τα χέρια μας μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά μεταξύ τους.
Τοποθετούμε ένα σχαροτήγανο στη φωτιά και αφήνουμε να κάψει.Τοποθετούμε σε ένα μικρό μπολ μια διάφανη μεμβράνη, παίρνουμε το ⅙ του μείγματος και το βάζουμε στο μπολ.
Πιέζουμε με τα χέρια μας ώστε να ανοίξει το μείγμα και να δημιουργήσουμε μια εσοχή.Ρίχνουμε στην εσοχή το ⅙ από το τυρί και το ⅙ από τα υπόλοιπα μανιτάρια, κλείνουμε τη μεμβράνη τραβώντας την προς τα πάνω και πιέζουμε με τα χέρια μας ώστε να σχηματίσουμε το μπιφτέκι.
Βγάζουμε τη μεμβράνη και αφήνουμε το μπιφτέκι στην άκρη.
Τοποθετούμε ξανά τη μεμβράνη στο μπολ και επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία για τα υπόλοιπα 5 μπιφτέκια.
Βάζουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο σε ένα απορροφητικό χαρτί κουζίνας, αλείφουμε με αυτό το σχαροτήγανο και προσθέτουμε τα μπιφτέκια σε 2 δόσεις.Ψήνουμε την κάθε πλευρά για 3-4 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα, μεταφέρουμε τα μπιφτέκια σε ένα ταψί με σχάρα και αποσύρουμε το σχαροτήγανο από τη φωτιά.
Μεταφέρουμε το ταψί στον φούρνο και ψήνουμε για 20-25 λεπτά.Αφαιρούμε από τον φούρνο, και σερβίρουμε τα μπιφτέκια με καστανό ρύζι και ρόκα.
Πηγή: akispetretzikis.com