Φαγητό
Χόρτα τσιγαριαστά με καλοκαιρινά λαχανικά
To My-City.gr προτείνει για σήμερα Χόρτα τσιγαριαστά με καλοκαιρινά λαχανικά
Υλικά
- 1/4 φλ. ελαιόλαδο
- 1 μεγάλο κρεμμύδι (σε φέτες)
- 1 σκ. σκόρδο σπασμένη
- 1 πατάτα (σε καρέ)
- 500 γραμ. φρέσκα ψιλά φασολάκια
- 500 γραμ. βλίτα
- 4 τρυφερά μικρά κολοκύθια (κομμένα σε φέτες χοντρές)
- 5 – 6 κολοκυθοανθούς
- 2 ώριμες κατακόκκινες και σφιχτές ντομάτες (ψιλοκομμένες)
- αλάτι
- πιπέρι
- 1/2 ματσάκι μαϊντανό
- λίγο άνηθο
- 1 φλ. κυβάκια σκληρή και ώριμη πικάντικη φέτα
Εκτέλεση
Επιλέγουμε λαχανικά εποχής.Κόβουμε το κρεμμύδι σε φέτες.Ζεσταίνουμε το μισό λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι.
Προσθέτουμε το σκόρδο σπασμένο για 1΄ να βγάλει το άρωμά του.Προσθέτουμε τα φασολάκια, τα κολοκύθια και τις ψιλοκομμένες ντομάτες. Αλατοπιπερώνουμε και σκεπάζουμε την κατσαρόλα.Βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 15΄.
Τέλος, προσθέτουμε τα βλήτα και τους κολοκυθοανθούς.Σιγοβράζουμε για 10 – 15΄ να μείνει το τσιγαριστό με το λάδι του.Λίγο πριν σβήσουμε το φαγητό, πασπαλίζουμε με τα μυρωδικά και τα κυβάκια φέτας.Δεν ανακατεύουμε.Σερβίρεται σε θερμοκρασία δωματίου.