Φαγητό

Κοτόπιτα με μπεσαμέλ

To My-City.gr προτείνει Κοτόπιτα με μπεσαμέλ

Υλικά

  • 4 χωριάτικα λεπτά φύλλα για πίτα
  • 1 φιλέτο στήθος κοτόπουλο (μαγειρεμένο και ψιλοκομμένο)
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 μέτρια κρεμμύδια (κομμένα σε λεπτές φέτες)
  • 1 πράσο κομμενο σε λεπτές φέτες
  • 1 καρότο τριμμένο σε χοντρό τρίφτη
  • 1 γεμάτη κ.σ. αλεύρι
  • 2 πρέζες μοσχοκάρυδο
  • 1½ φλ. γάλα σε θερμ. δωμ.
  • 1/2 φλ κασέρι τριμμένο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε σε κατσαρόλα το ελαιόλαδο, σε μέτρια φωτιά προς δυνατή φωτιά.

Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το πράσο, σοτάρουμε για 3-4΄και προσθέτουμε το καρότο.Αλατίζουμε και σοτάρουμε για ακόμα 1΄.

Πασπαλίζουμε με το μοσχοκάρυδο και το αλεύρι και ανακατεύουμε τα υλικά να ψηθεί το αλεύρι για 1′.Προσθέτουμε το γάλα συνεχίζοντας το ανακάτεμα. Αφήνουμε το μείγμα να πάρει βράση και να πυκνώσει.

Αφού δέσει η κρέμα, προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κοτόπουλο, το κασέρι και αφήνουμε για λίγο τη γέμιση να σταθεί να γίνει χλιαρή.

Σε λαδωμένο μικρό στρογγυλό ταψί 25 εκατοστών, στρώνουμε ένα χωριάτικο φύλλο τσαλακωτά.

Λαδώνουμε πεταχτά και στρώνουμε από πάνω τσαλακωτά και ένα δεύτερο χωριάτικο φύλλο.Αδειάζουμε τη γέμιση για την κοτόπιτα και καλύπτουμε με τα άλλα δύο φύλλα τα οποία τα στρώνουμε τσαλακωτά και τα λαδώνουμε ενδιάμεσα.

Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180ºC στον αέρα, στη μεσαία σχάρα, για 40΄περίπου, μέχρι να ροδίσει καλά η πίτα πάνω και κάτω.

Εναλλακτικά ψήνουμε στις αντιστάσεις στην κάτω σχάρα στους 180ºC για περίπου 50′ μέχρι να ροδίσει καλά το φύλλο και να ξεκολλάει η πίτα ολόκληρη από το ταψάκι της.

Αφήνουμε την καυτή πίτα να σταθεί για 10′ και σερβίρουμε με σαλάτα εποχής.

Πηγή: argiro.gr

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also
Close
Back to top button