Ψωμί από πατάτα με ζαμπόν και τυρί
Το My-City.gr σας παρουσιάζει Ψωμί από πατάτα με ζαμπόν και τυρί
Υλικά
- 750 γρ. πατάτες, βρασμένες
- 150 γρ. φρυγανιά, τριμμένη
- 1 αυγό, μεσαίο
- 2 κ.γ. ρίγανη, ψιλοκομμένη
- 1 κ.γ. πάπρικα, καπνιστή
- 4 φέτες ζαμπόν
- 8 φέτες τυρί του τοστ
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Ελαιόλαδο
- Μαϊντανός, ψιλοκομμένος για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ, προσθέτουμε της πατάτες και τις σπάμε εντελώς με ένα πιρούνι ή με μία πρέσα πατάτας. ‘Έπειτα, προσθέτουμε τη φρυγανιά, το αυγό, τη ρίγανη και τη πάπρικα. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Στη συνέχεια, το χωρίζουμε στα 8, ισομερώς. Λαδώνουμε τον πάγκο εργασίας μας και με τα χέρια, ανοίγουμε το κάθε κομμάτι σε ορθογώνιο σχήμα 13×11 εκ.Καλύπτουμε τα μισά κομμάτια με 1 φέτα ζαμπόν και 2 φέτες τυρί και σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα κομμάτια, προσέχοντας να κλείσουμε καλά τις άκρες.Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, το αφήνουμε να ζεσταθεί και προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο. Ψήνουμε τα ψωμάκια πατάτας για 2-3 λεπτά από την κάθε πλευρά και σερβίρουμε.