Φαγητό
Ψητές, λαχταριστές πατάτες
Υλικά
- 3 πατάτες
- ελαιόλαδο
- 10 κλωνάρια φρέσκο θυμάρι
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένουμε καλά και τρυπάμε τις πατάτες από κάθε πλευρά με ένα πηρούνι 3-4 φορές.
Τις ανακατεύουμε με όλα τα άλλα υλικά και βάζουμε σε ένα ταψάκι στον φούρνο στους 180 βαθμούς για 1 1/2 με 2 ώρες (εξαρτάται από το μέγεθος).
Βγάζουμε από το φούρνο, αφήνουμε να κρυώσουν λίγο και χαράζουμε από πάνω έναν σταυρό με ένα μαχαίρι.
«Κρύβουμε» λίγο τυράκι ή όποιο λάχανικό δεν τρώνε τα παιδιά και σερβίρουμε.
Μικρό μυστικό
Όσο πιο σκούρα είναι η φλούδα τόσο πιο κατάλληλη είναι η πατάτα για τον φούρνο. Αφήνουμε πάντα τη φλούδα στις πατάτες γιατί εκεί είναι οι βιταμίνες!
Πηγή: oisyntagesmoy.gr