Φαγητό

Χειροποίητο μηλόξυδο

Το My-City.gr σας παρουσιάζει την συνταγή για χειροποίητο μηλόξυδο

Υλικά

  • 5 κιλά ξινά μήλα (χωρίς φάρμακα, αν γίνεται)
  • 1½ κουτ. σούπας ζάχαρη
  • 1 ποτ. κρασιού κονιάκ

Εκτέλεση

Πλένουμε πολύ καλά τα μήλα και τα κόβουμε με τη φλούδα και τα κουκούτσια, σε οκτώ ή σε δέκα κομμάτια, ανάλογα με το μέγεθος.Τα τοποθετούμε σε ξύλινο βαρελάκι ή γυάλινο δοχείο, περίπου 10 λίτρων, φροντίζοντας να φτάνουν μέχρι τη μέση του.

Ρίχνουμε νερό μέχρι να σκεπαστούν τα μήλα, (όχι πάνω – πάνω στο βαρέλι), βάζουμε 1½ κουταλιά της σούπας ζάχαρη και 1 ποτηράκι κονιάκ.

Στο τέλος το κλείνουμε από πάνω με γάζα ή τούλι, (για να αερίζεται) και το αφήνουμε σε μέρος με ήλιο, αλλά προστατευμένο από βροχή, για 2 μήνες.
Μετά από αυτό το διάστημα, το στραγγίζουμε με ένα τουπλάνι (λεπτό ύφασμα) και το ρίχνουμε σε γυάλινα μπουκάλια, βάζοντας τα σε σκιερό μέρος μακριά από υγρασία.

  • Εάν το μηλόξυδο είναι θολό, δεν υπάρχει πρόβλημα, είναι φυσιολογικό.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button