Γλυκό - Ρόφημα -Ποτό
Υγρό κέικ σοκολάτας με τζίντζερ
To My-City.gr σας παρουσιάζει Υγρό κέικ σοκολάτας με τζίντζερ
Υλικά
- 200 γρ. κουβερτούρα με 50%-55% κακάο, ψιλοκομμένη
- 200 γρ. βούτυρο αγελάδας σε κομμάτια
- 200 γρ. ζάχαρη
- 4 τεμ. αυγά, χτυπημένα ελαφρώς
- 80 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 60 γρ. αμύγδαλα λευκά, αλεσμένα σε σκόνη
- 160 γρ. αμύγδαλο φιλέ
- 170 γρ. τζίντζερ γλασέ, ψιλοκομμένο (σε μαγαζιά με ξηρούς καρπούς)
Εκτέλεση
Λιώνουμε την κουβερτούρα μαζί με το βούτυρο σε μπεν μαρί ή σε φούρνο μικροκυμάτων ανακατεύοντας. Αποσύρουμε και προσθέτουμε με τη σειρά τη ζάχαρη, τα αυγά, το αλεύρι, το αμύγδαλο σκόνη και στο τέλος το αμύγδαλο φιλέ και το τζίντζερ.
Αδειάζουμε το μείγμα σε μια βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα διαμέτρου 20-22 εκ. και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 25-30 λεπτά.
TIP
Εάν δεν βρούμε τζίντζερ, μπορούμε να το αντικαταστήσουμε με πορτοκάλι ή λεμόνι γλασέ.
Πηγή: steliosparliaros.gr