Υγιεινή πίτσα με κουνουπίδι
Το My-City.gr σας παρουσιάζει Υγιεινή πίτσα με κουνουπίδι
Υλικά
- 2 κουνουπίδια, μέτρια
- 1 αβγό, μέτριο, ελαφρώς χτυπημένο
- 200 γρ. κατσικίσιο τυρί
- 1 κ.γ. ρίγανη
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 κ.γ. κάρι
Για τη γέμιση
- 400 γρ. ντομάτα κονκασέ
- φύλλα βασιλικού
- φύλλα θυμαριού
- 3 κ.σ. σπιτική κέτσαπ
- 1/2 κ.γ. σάλτσα worcestershire, προαιρετικά
- 3 κ.σ. βρόμη, χωρίς γλουτένη
- αλάτι
- πιπέρι
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1-2 κ.σ. παρμεζάνα, τριμμένη, προαιρετικά
- 1 πρέζα ζάχαρη κρυσταλλική
- 100 γρ. κατσικίσιο τυρί
- 200 γρ. μοτσαρέλα, φρέσκια
- 100 γρ. ντοματίνια
- ρόκα
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ο C στον αέρα. Βάζουμε τα μπουκετάκια του κουνουπιδιού στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια και χτυπάμε μέχρι να μοιάζει το κουνουπίδι με κόκκους ρυζιού. Αν το πολυμηχάνημα μας δεν είναι πολύ μεγάλο βάζουμε τα μπουκετάκια σε δόσεις.
Γεμίζουμε μια κατσαρόλα με νερό και βάζουμε σε δυνατή φωτιά να βράσει. Προσθέτουμε το κουνουπίδι και αφήνουμε για 4-5 λεπτά να βράσει.
Στραγγίζουμε σε ένα σουρωτήρι με τουλουπάνι και πιέζουμε με τα χέρια μας το τουλουπάνι ώστε να στραγγίξουμε εντελώς τα υγρά του.
Μεταφέρουμε σε ένα μπολ το στραγγιστό πλέον κουνουπίδι, το αβγό, το κατσικίσιο τυρί σε κομμάτια, τη ρίγανη, το αλάτι και το κάρι. Ανακατεύουμε με τα χέρια μέχρι να έχουμε ένα ομοιόμορφο ζυμάρι.
Βάζουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί και σχηματίζουμε μία στρογγυλή βάση πίτσας 25 εκ. πιέζοντας με τα χέρια μας (μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ένα τσέρκι σαν οδηγό στο άνοιγμα της ζύμης για καλύτερο αποτέλεσμα). Αφήνουμε, αν θέλουμε, μεγαλύτερο πάχος στην άκρη του ζυμαριού για επιπλέον κρούστα.
Βάζουμε το ταψί στον φούρνο και ψήνουμε για 35-40 λεπτά μόνο του το ζυμάρι μέχρι να χρυσαφίσει.
Αφαιρούμε από τον φούρνο το ταψί και αρχίζουμε να στήνουμε την πίτσα μας με γέμιση της αρεσκείας μας.
Σε ένα μπολ ρίχνουμε τη ντομάτα κονκασέ και με ένα πιρούνι «σπάμε» τα μεγάλα κομμάτια.
Ψιλοκόβουμε τα μυρωδικά. Εαν δεν έχουμε φρέσκα μπορούμε να βάλουμε και αποξηραμένα.Προσθέτουμε μέσα στο μπολ τα μυρωδικά, την κέτσαπ, τη βρόμη, αλάτι, πιπέρι, τη σάλτσα worcesterhire, το ελαιόλαδο, και ανακατεύουμε. Τέλος προσθέτουμε την παρμεζάνα προαιρετικά.
Αλείφουμε τη σάλτσα σε όλη την επιφάνεια της βάσης με ένα κουτάλι.
Κόβουμε το κατσικίσιο τυρί και τη μοτσαρέλα σε μικρά κομμάτια, και τα απλώνουμε πάνω από τη βάση της πίτσας.
Ξαναβάζουμε το ταψί στον φούρνο και ψήνουμε για άλλα 5-10 λεπτά μέχρι να λιώσουν τα τυριά.
Κόβουμε τα ντοματίνια στη μέση και σερβίρουμε τη πίτσα μαζί με τη ρόκα.
Πηγή: akispetretzikis.com