Uncategorized
Τσιπούρα ψητή
To My-City.gr σας παρουσιάζει Τσιπούρα ψητή
Υλικά
- 2 τσιπούρες 500-600 γραµ. έκαστη περίπου
- ανθό αλατιού
- 2 κλαδάκια φρέσκια ρίγανη
Για το σερβίρισμα
- λαδολέμονο
- χόρτα βραστά
Εκτέλεση
Για την τσιπούρα ψητή στο φούρνο, αγοράζουμε τσιπούρες ίδιου μεγέθους για να ψηθούν ταυτόχρονα. Μέσα σε ένα ταψί βάζουμε μία σχάρα.
Πλένουμε πολύ καλά τα καθαρισμένα ψάρια και στεγνώνουμε με απορροφητικό χαρτί την κοιλιά και το δέρμα.
Αλατίζουμε καλά την κοιλιά του ψαριού και εξωτερικά κι από τις δυο πλευρές.Βάζουμε στην κοιλιά του ψαριού από 1 κλαδάκι φρέσκια ρίγανη. Λαδώνουμε ελαφρά τη σχάρα με χαρτί.
Ακουμπάμε τις τσιπούρες στην σχάρα μέσα στο ταψί.Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200 °C στον αέρα, στη μεσαία σχάρα, για 20΄ περίπου.
TIPS
- Δεν ανοιγοκλείνουμε το φούρνο όσο ψήνουμε.
- Είναι σημαντικό το ψάρι να είναι ολόφρεσκο και καλά καθαρισμένο.
- Είναι σημαντικό οι τσιπούρες να στεγνώσουν καλά μέσα κι έξω με απορροφητικό χαρτί.
- Μη χαράζετε τα ψάρια πριν τα ψήσετε, χάνετε όλα τα υγρά τους και τη νοστιμιά τους.
- Είναι σημαντικό αν θέλετε να μοιάζουν με ψητά στη σχάρα οι τσιπούρες να μην έχετε καθόλου υγρασία στο ψάρι ή στο ταψί.
- Οι τσιπούρες δεν χρειάζονται γύρισμα στη σχάρα γιατί ο αέρα τις ψήνει γύρω γύρω ομοιόμορφα.
- Τα ψητά ψάρια στο φούρνο δεν χρειάζονται μαρινάδα. Η μαρινάδα με οξύτητες θα αρχίσει να ψήνει το ωμό ψάρι πριν καν το βάλετε στο φούρνο.
- Αν θέλετε η τσιπούρα να γίνει σαν να ψήθηκε στη σχάρα στα κάρβουνα μην λαδώσετε το ψάρι πριν το μαγείρεμα.
- Το λάδι στο ωμό ψάρι που θα ψηθεί είναι περιττό απλά θα προσθέσει θερμίδες.
- Το ψάρι προστατεύεται από την πέτσα του στο ψήσιμο.
- Καλύτερα να ραντίσετε το ψημένο ψάρι στο τραπέζι με λαδολέμονο για μεγαλύτερη απόλαυση.
- Μην παραψήσετε τις τσιπούρες γιατί θα στεγνώσουν και θα χάσουν την φρεσκάδα τους.
Πηγή: argiro.gr