Γλυκό - Ρόφημα -Ποτό

Τρούφες σοκολάτας με 4 υλικά

To My-City.gr σας παρουσιάζει Τρούφες σοκολάτας με 4 υλικά

Υλικά

  • 350 γρ. ζαχαρούχο γάλα
  • 260 γρ. κουβερτούρα γάλακτος
  • 1/2 κ.γ. κανέλα
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

Για το σερβίρισμα

  • κανέλα
  • ανθό αλατιού

Εκτέλεση

Βουτυρώνουμε ελαφρά ένα ταψί 18×18 εκ. και καλύπτουμε με λαδόκολλα τον πάτο και τα τοιχώματά του. Βάζουμε σε ένα πυρίμαχο μπολ το ζαχαρούχο γάλα, τη σοκολάτα γάλακτος κομμένη σε κομμάτια, την κανέλα και το εκχύλισμα βανίλιας. 

Μεταφέρουμε το μπολ πάνω από ένα μπεν μαρί και αφήνουμε για 5-6 λεπτά μέχρι να λιώσει η σοκολάτα. Ανακατεύουμε με μια μαρίζ μέχρι να έχουμε ένα ομοιόμορφο παχύρευστο μείγμα. Αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα και αφήνουμε για 4-6 ώρες στο ψυγείο να σφίξει. 

Αφαιρούμε από το ψυγείο, αναποδογυρίζουμε το ταψί στον πάγκο εργασίας και αφαιρούμε με προσοχή τη λαδόκολλα. Κόβουμε σε μικρά κομμάτια, πασπαλίζουμε με ανθό αλατιού και κανέλα, και σερβίρουμε. 

Πηγή: akispetretzikis.com

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button