Το My-City.gr σας παρουσιάζει το τέλειο αρνάκι για την Κυριακή του Πάσχα
Πάντα προσέχουμε το κρέας
- Να προέρχεται από τοπικές-ελληνικές φάρμες
- Να έχουν σφραγίδα χρώματος γαλάζιου που σημαίνει ότι είναι ελληνικής εκτροφής, οι σφραγίδες γίνονται με φυσική βαφή που σημαίνει ότι είναι ασφαλείς!
- Τα κομμάτια που θα αγοράσετε να είναι καθαρά, να μην έχουν ξεραθεί και να μην φαίνονται υπερβολικά υγρά, να δείχνει τρυφερό και να μην έχει έντονη μυρωδιά!
- Το χρώμα του κρέατος να είναι ζωηρό, χωρίς αιματώματα και καθαρό!
- Το λίπος να είναι εύπλαστο, θαμπό, ξηρό και λευκό!
- Όταν αγγίζουμε το κρέας δεν πρέπει να το νιώθουμε στην αφή «κολλώδες»!
Αρνί στην σούβλα
Προετοιμασία
Αγοράζουμε το αρνάκι μας κατα προτίμηση ελληνικό!
Από το προηγούμενο βράδυ ξεκινάμε ως εξής:
Το τοποθετούμε σε έναν πάγκο και το καθαρίζουμε από τρίχες και αίματα.
Το περνάμε στην σούβλα ξεκινάμε τρυπώντας από το κεφάλι.
Πιάνουμε με τους γάντζους και σφίγγουμε καλά.
Δένουμε τα πόδια και τον σβέρκο σφιχτά με σύρμα.
Αλατοπιπερώνουμε παντού καλά το αρνάκι και ειδικά μέσα στην κοιλιά του.
Ράβουμε την κοιλιά με σπάγκο και σακοράφα.
Στρώνουμε μία λαδόκολλα και τοποθετούμε το αρνάκι όρθιο μέχρι να το ψήσουμε.Νωρίς το πρωί του Πάσχα ετοιμάζουμε «τον λάκκο» στρώνοντας κάρβουνα και κληματόβεργες,που δίνουν ξεχωριστή γεύση!
Αργοψήνουμε το αρνάκι μας από ψηλά 4-5 ώρες!
Συνέχεια
Καθαρίζουμε από τρίχες και αίματα.
Με ένα μικρό και μυτερό μαχαίρι κάνουμε 4 – 5 τομές σε διάφορα σημεία του κάθε κομματιού κρέατος, βάθους περίπου 2 εκατοστών και βάζουμε μέσα το σκόρδο.
Σε ένα μπόλ ανακατεύουμε αλάτι,πιπέρι και ρίγανη και πασπαλίζουμε καλά το αρνάκι μας παντού.
Σπάμε τις κληματόβεργες σε μέτρια κομμάτια και τις βάζουμε σταυρωτά σε ένα μεγάλο ταψί ή λαμαρίνα καλύτερα.
Βάζουμε το αρνάκι (αν είναι ολόκληρο το κουλουριάζουμε) πάνω στο πλέγμα από κληματόβεργες και βάζουμε το ταψί στο ψυγείο όλο το βράδυ.Ψήνουμε το αρνάκι στον φούρνο της γειτονιάς.