Φαγητό

Τέλειο τζατζίκι για την Τσικνοπέμπτη

Το My-City.gr σας παρουσιάζει το πιο τέλειο τζατζίκι για την Τσικνοπέμπτη

Υλικά

  • 2 μέτρια αγγούρια
  • 500 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 3 σκ. σκόρδο
  • 50 ml. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. ξύδι από λευκό κρασί
  • 4 φύλλα δυόσμου, ψιλοκομμένα
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ, τρίβουμε τα αγγούρια από το χοντρό μέρος του τρίφτη, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και τα μεταφέρουμε σε ένα σουρωτήρι, όπου τα αφήνουμε να στραγγίξουν, για 10 λεπτά.

Σε ένα multi προσθέτουμε τα 250 γρ. από το γιαούρτι, το σκόρδο και το ελαιόλαδο και χτυπάμε, μέχρι να λιώσει εντελώς το σκόρδο.

Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα μπολ και προσθέτουμε τα υπόλοιπα 250 γρ. γιαούρτι, το ξύδι, το δυόσμο και τα αγγούρια, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.

Σερβίρουμε το τζατζίκι, ραντίζοντας με ελαιόλαδο.

Πηγή: giorgostsoulis.com

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button