Γλυκό - Ρόφημα -Ποτό

Στραπατσάδα σοκολάτας

Υλικά

  • 250 γρ. Κουβερτούρα
  • 250 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 πρέζα αλάτι
  •  ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 2 βανίλιες
  • 4 μεγάλα αβγά σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 φλ. ζάχαρη
  •  ½ φλ. αλεύρι
  • ½ φλ. κακάο

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στου 250ο. Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το κακάο. Ψιλοκόβουμε με μαχαίρι τη σοκολάτα. Τα βάζουμε σε μπολ και προσθέτουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη, το αλάτι, τις βανίλιες, τ’ αβγά, το αλεύρι και το κακάο.

Με μίξερ χειρός τα χτυπάμε για 2 λεπτά σε χαμηλή ταχύτητα και 3 λεπτά σε δυνατή ταχύτητα. Τέλος, προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες σοκολάτες και ανακατεύουμε με σπάτουλα. Κόβουμε ένα κομμάτι λαδόκολλα, το τσαλακώνουμε και το βρέχουμε. Το ανοίγουμε, το στρώνουμε στο ταψί και το αλείφουμε με 1 κ.σ. μαλακό βούτυρο. Αδειάζουμε τη σοκολάτα στο ταψί. Ψήνουμε στο φούρνο στον αέρα στους 200ºC για 15 – 20 λεπτά, μέχρι να κάνει ελαφριά κρούστα. Μέσα η καρδιά του θα είναι υγρή. Το ξεφορμάρουμε μαζί με τη λαδόκολλα.

Δεν κόβεται όσο είναι ζεστό γιατί τρέχει υγρή σοκολάτα. Το αφήνουμε να κρυώσει για 10 λεπτά. Το κόβουμε σε κομμάτια. Το σερβίρουμε με παγωτό ή χτυπημένη κρέμα. Εναλλακτικά, μπορούμε να μοιράσουμε το μείγμα σε 8 ατομικές φόρμες καλά βουτυρωμένες και αλευρωμένες. Αυτές ψήνονται 8’ στους 200ºC στον αέρα. Όταν βγάζουμε το γλυκό από το φούρνο πρέπει να είναι μαλακό στη μέση, σχεδόν υγρό.

Προσθέτουμε αποξηραμένα φρούτα και ξηρούς καρπούς.

Πηγή: www.argiro.gr

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button