Σουφλέ σπανάκι
To My-City.gr σας παρουσιάζει Σουφλέ σπανάκι
Υλικά
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
- 4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 700 γραμ. σπανάκι πλυμένο
- στραγγισμένο και χοντροκομμένο
- 1 φλ. φρέσκο γάλα
- 250 γραμ. κρέμα γάλακτος
- 1 φλ. τρίμματα ροκφόρ
- 6 λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες και στραγγισμένες
- 1 φλ. γραβιέρα τριμμένη
- 1 φλ. κασέρι τριμμένο
- 1 πακέτο αλμυρά κράκερ
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Για το εύκολο σουφλέ σπανάκι με τυριά και κρέμα γάλακτος, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι ή πλασοτέ κατσαρόλα. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια (ξερό και φρέσκο). Τα αφήνουμε να μαραθούν για 4΄-5΄ ανακατεύοντας.
Προσθέτουμε το σπανάκι και ανακατεύουμε για 4΄-5΄ να πέσει ο όγκος του. Προσθέτουμε το γάλα, την κρέμα γάλακτος και το ροκφόρ. Τρίβουμε μπόλικο πιπέρι. Αφήνουμε να πάρει βράση.
Βουτυρώνουμε καλά ένα μικρό πυρίμαχο σκεύος. Αδειάζουμε σε αυτό το αραιό μείγμα. Προσθέτουμε τη λιαστή ντομάτα.
Πασπαλίζουμε με τα τριμμένα τυριά και τέλος τρίβουμε σε ψηλά κομμάτια τα κράκερ στην επιφάνεια.
Ψήνουμε το σουφλέ σπανάκι για 30΄ στους 200 C, να λιώσουν τα τυριά και να ροδίσει η επιφάνεια. Όσο είναι ζεστό σερβίρεται με κουτάλι (είναι αραιό). Όταν παγώσει κόβεται σε αφράτα κομμάτια.
Πηγή: argiro.gr