Γλυκό - Ρόφημα -Ποτό

Σοκολατένια τούρτα με μαρέγκες

Το My-City.gr προτείνει Σοκολατένια τούρτα με μαρέγκες

Υλικά

  •   300γρ. κουβερτούρα Γάλακτος
  • 3 κ.σ. κακάο κοσκινισμένο
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  •   250γρ. ζάχαρη
  •   50γρ. αμύγδαλο φιλέ
  •   600γρ. κρέμα γάλακτος
  • 1 κ.γ. ψιλοτριμμένο ξύσμα πορτοκαλιού
  •  “φιλέτα” από τα πορτοκάλια που πήραμε το ξύσμα τους
  • 6 ασπράδια
  •   καραμελάκια σοκολάτας

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 120°C στον αέρα.
  2. Σε 3 λαδόκολλες και με τη βοήθεια μιας φόρμας για κέικ ή ενός πιάτου διαμέτρου 18 εκ. και ενός στυλού δημιουργήστε κύκλους πάνω τους. Βάλτε τις λαδόκολλες σε 2 ή 3 ταψιά ανάποδα όμως για να μην βγει το μελάνι πάνω τους.
  3. Χτυπήστε τα ασπράδια στο μίξερ και όταν αρχίσουν να σφίγγουν ξεκινήστε να ρίχνετε αργά – αργά τη ζάχαρη και στο τέλος τη βανίλια. Συνεχίστε το χτύπημα μέχρι να σφίξει καλά η μαρέγκα, ρίξτε και το κακάο και ανακατέψτε με τη βοήθεια μιας μαρίζ για να μην χάσει τον αέρα του.
  4. Με τη βοήθεια ενός κορνέ απλώστε τη μαρέγκα πάνω στις λαδόκολλες. Βάλτε τις στο φούρνο και ψήστε για 1 με 1 ½ ώρα. Στη μέση του χρόνου αλλάξτε θέση στα ταψιά.
  5. Τέλος, κλείστε το φούρνο, αφήστε την πόρτα μισάνοιχτη και αφήστε τις να κρυώσουν εκεί μέσα. Παράλληλα, ετοιμάστε την κρέμα.
  6. Χτυπήστε στο μίξερ μέχρι να σφίξει και κρατήστε το 1/3 σε ένα μπολ. Στο υπόλοιπο ανακατέψτε το ξύσμα πορτοκαλιού με τη βοήθεια της μαρίζ.
  7. Λιώστε την κουβερτούρα στο φούρνο μικροκυμάτων ή σε μπεν μαρί.
  8. Στήστε το γλυκό βάζοντας τη μία μαρέγκα σε ένα δίσκο. Πάνω της ρίξτε τη μισή κουβερτούρα και απλώστε την παντού. Μόλις κρυώσει λίγο ρίξτε τη μισή σαντιγί με το ξύσμα πορτοκαλιού.
  9. Τοποθετήστε την άλλη μαρέγκα από πάνω και βάλτε την άλλη μισή σοκολάτα και από πάνω την άλλη μισή σαντιγί με το πορτοκάλι.
  10. Τελειώστε με την τρίτη μαρέγκα, την σαντιγί που είχατε κρατήσει χωρίς το πορτοκάλι, διακοσμήστε με τα καραμελάκια σοκολάτας και τα “φιλέτα” πορτοκαλιού.
Συμβουλή του Σεφ:

Αν θέλετε πιο μαστιχωτή τη μαρέγκα σας ψήστε τη για 1 ώρα. Αν τη θέλετε πιο σφιχτή, ψήστε τη για 1 ½ ώρα.
Πηγή: www.glikessintages.gr

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button