Φαγητό
Ριζότο Μανιτάρι Γραβιέρα του Τζώρτζη Παπανικολάου
Το My-City.gr σας παρουσιάζει Ριζότο Μανιτάρι Γραβιέρα του Τζώρτζη Παπανικολάου
Υλικά
- 300 γραμμάρια ρύζι αρμπόριο η γλασσέ
- 500 γραμμάρια μανιτάρια πλευρώτους ή αγαρικά
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 πράσο
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 50 ml κρασί λευκό
- 700 ml ζωμός κοτόπουλο
- θυμάρι
- αλάτι
- πιπέρι
- 100 γραμμάρια γραβιέρα τριμμένη
- 100 γραμμάρια βούτυρο
Εκτέλεση
Σε ένα τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και περιμένουμε να ζεσταθεί, στην συνέχεια προσθέτουμε το κρεμμύδι το σκόρδο αλάτι, πιπέρι, τα μανιτάρια και το θυμάρι σοτάρουμε για λίγο και προσθέτουμε το ρύζι ανακατεύουμε και ρίχνουμε το κρασί.
Περιμένουμε λίγο και προσθέτουμε το ζωμό σταδιακά μέχρι να γίνει το ρύζι (περίπου 8 λεπτά), προσθέτουμε το βούτυρο και την γραβιέρα σερβίρουμε απευθείας.
Συνταγή : Tζώρτζης Παπανικολάου για το My-City.gr
ΘΘα το δοκιμάσω