Φαγητό

Ριζότο καρμπονάρα

Το My-City.gr προτείνει Ριζότο καρμπονάρα

Υλικά

  • 250 γρ. μπέικον, σε κομμάτι
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 σκ.σκόρδο
  • 1 κ.γ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 250 γρ. ρύζι αρμπόριο
  • 50 γρ. κρασί λευκό
  • 1 1/2 λίτρο νερό, ζεστό
  • 1 κ.σ. γεμάτη ζωμό λαχανικών σε βαζάκι
  • 50 γρ. τυρί κρέμα
  • 1 κ.σ. εστραγκόν
  • 100 γρ. παρμεζάνα
  • 1/4 ματσάκι μαϊντανό

Για το σερβίρισμα

  • αυγά ποσέ
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • μαϊντανό

Εκτέλεση

Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και βάζουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο.Κόβουμε το μπέικον σε κυβάκια και τα βάζουμε στο καυτό τηγάνι. Σοτάρουμε 1-2 να πάρουν χρώμα. Αφαιρούμε και αφήνουμε στην άκρη.Τοποθετούμε ξανά το τηγάνι σε δυνατή φωτιά και βάζουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο.Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα βάζουμε στο τηγάνι. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και σοτάρουμε 1-2 λεπτά να καραμελώσουν.

Βάζουμε το ρύζι και σοτάρουμε να θωρακιστεί και να μην σπάσει κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος.Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί. Προσθέτουμε μια δόση από το νερό, τον ζωμό και ανακατεύουμε.Χαμηλώνουμε τη φωτιά και μόλις εξατμιστεί το νερό προσθέτουμε άλλη μια δόση από το νερό. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για περίπου 12-15 λεπτά, βάζοντας το νερό σε δόσεις και ανακατεύοντας ανά διαστήματα.Αφαιρούμε από τη φωτιά, βάζουμε το τυρί κρέμα και ανακατεύουμε.

Προσθέτουμε το εστραγκόν, το μπέικον, την παρμεζάνα και τον μαϊντανό ψιλοκομμένο.Ανακατεύουμε και σερβίρουμε με αυγά ποσέ, αλάτι, πιπέρι και μαϊντανό.

Πηγή: akispetretzikis.com

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button