Ραβιόλι γεμιστό με κοτόπουλο
Το My-City.gr σας παρουσιάζει αυτό το ερωτικό πιάτο Ραβιόλι γεμιστό με κοτόπουλο ώστε να το φτιάξετε σήμερα στο ταίρι σας!
Υλικά για τη ζύμη
- 250 γρ. αλεύρι γ.ο.χ
- 2 αυγά, medium
- 1 κρόκο αυγού
- 25 ml. ελαιόλαδο
- 1 πρέζα αλάτι
- 250 γρ. σιμιγδάλι ψιλό, για το άνοιγμα των ζυμαρικών
- 200 ml κρέμα γάλακτος, πλήρης για τη σάλτσα
Υλικά για τη γέμιση
- 2 στήθη κοτόπουλου, κομμένα σε μικρά κυβάκια
- 100 γρ. φέτες μπέικον, κομμένες σε κυβάκια
- 2 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- 100 ml κρέμα γάλακτος, πλήρης
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Για τη ζύμη
Αδειάζουμε το αλεύρι στην επιφάνεια εργασίας και δημιουργούμε μία λακκούβα στη μέση με τα χέρια. Ρίχνουμε μέσα στη λακούβα τα αυγά, το ελαιόλαδο και το αλάτι και σιγά σιγά ρίχνουμε αλεύρι από τα πλάγια της λακκούβας, ανακατεύοντας απαλά με τα χέρια μας.Αμέσως μετά, ζυμώνουμε με τα χέρια μας, μέχρι να δημιουργηθεί ένα ομοιογενές μείγμα. Συνεχίζουμε το ζύμωμα για 10 λεπτά περίπου, μέχρι να αποκτήσουμε ένα λείο ζυμάρι.Κατόπιν, τυλίγουμε το ζυμάρι με μεμβράνη και το μεταφέρουμε στο ψυγείο για 1 ώρα να ξεκουραστεί.
Για τη γέμιση
Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και το αφήνουμε να ζεσταθεί. Αφού ζεσταθεί, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο, το κοτόπουλο και το σοτάρουμε καλά από όλες τις πλευρές, μέχρι να πάρει σκούρο χρώμα.Ύστερα, προσθέτουμε το μπέικον, ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα και σοτάρουμε για 2 λεπτά ακόμα.Έπειτα, ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε ξανά και αφήνουμε τη σάλτσα να δέσει.7Τέλος, αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά, προσθέτουμε το μαϊντανό, ανακατεύουμε και αφήνουμε τη γέμιση να κρυώσει.
Σύνθεση
Μόλις περάσει η 1 ώρα, αφαιρούμε το ζυμάρι από το ψυγείο, το μεταφέρουμε στον πάγκο εργασίας και το κόβουμε με ένα μαχαίρι στη μέση. Παίρνουμε το ειδικό μηχάνημα που ανοίγουμε ζυμαρικά και ορίζουμε το πάχος στο μέγιστο. Πατάμε λίγο με τα χέρια το ένα από τα δύο ζυμάρια και το ανοίγουμε ελαφρά με έναν πλάστη πασπαλίζοντας με το σιμιγδάλι.Αμέσως μετά, περνάμε από τη μηχανή το ζυμάρι μία φορά και στη συνέχεια το διπλώνουμε στη μέση. Ορίζουμε το πάχος της μηχανής ένα επίπεδο χαμηλότερα και περνάμε το ζυμάρι ξανά. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία χαμηλώνοντας το επίπεδο πάχους της μηχανής κατά ένα κάθε φορά για άλλες 4 φορές.Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία και για το δεύτερο ζυμάρι. Στη συνέχεια, κόβουμε τα ανοιγμένα ζυμαρικά σε 3 ίσα μέρη. Τοποθετούμε τη γέμιση σε 4 σημεία λίγο πιο κάτω από τη μέση, αφήνοντας κενό σε κάθε σημείο. Με ένα πινέλο αλείφουμε με νερό την κάθε πλευρά της ζύμης και περιμετρικά από τη γέμιση.Έπειτα, διπλώνουμε την κάτω πλευρά προς τα πάνω μέχρι τα ¾ της ζύμης, καλύπτοντας τη γέμιση. Πιέζουμε με τα χέρια γύρω από τη γέμιση, ώστε να κολλήσει η ζύμη αλλά και για να φύγει ο αέρας. Ξαναγυρίζουμε την κάτω πλευρά, ώστε το ζυμάρι που περισσεύει να πάει κάτω από το ραβιόλι. Κόβουμε με ένα ίσιο μαχαίρι τα ραβιόλια.1Γεμίζουμε μία κατσαρόλα με αρκετά αλατισμένο νερό, την τοποθετούμε σε δυνατή φωτιά και την αφήνουμε μέχρι να βράσει το νερό. Μόλις βράσει το νερό, ρίχνουμε μέσα τα ραβιόλια και τα βράζουμε για 4 λεπτά.Παράλληλα, τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά, αδειάζουμε μέσα την κρέμα γάλακτος και την αφήνουμε να πάρει βράση. Αφού πάρει, ρίχνουμε μέσα τα ραβιόλι και τα ανακατεύουμε, μέχρι να δέσει η σάλτσα. Μόλις δέσει, σερβίρουμε τα ραβιόλι ζεστά μαζί με τη σάλτσα.
Πηγή: giorgostsoulis.com