Προφιτερόλ
Υλικά
- 40 σουδάκια μικρά
- 1 1/2 κούπα γάλα
- 4 κουταλιές κορν φλάουρ
- 1/2 κούπα ζάχαρη
- 5 κρόκους αυγών
- 250 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
- 2 κουταλιές κονιάκ ή λίγη βανίλια
- 500 γρ.σαντιγί
Εκτέλεση
Βράζουμε το γάλα.Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το κορν φλάουρ με τη ζάχαρη και τους κρόκους.Ρίχνουμε το γάλα ανακατεύοντας δυνατά και βράζουμε την κρέμα σε χαμηλή φωτιά η σε μπεν μαρί,μέχρι να πήξει.Κατόπιν ρίχνουμε την κουβερτούρα σε κομματάκια μέσα στην κρέμα και την ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει και να ενσωματωθεί με την κρέμα.Το αφήνουμε λίγο να κρυώσει,ρίχνουμε το κονιάκ ή τη βανίλια και ανακατεύουμε.Σκεπάζουμε την επιφάνεια της κρέμας με μεμβράνη ,για μην πιάσει κρούστα,και την αφήνουμε να κρυώσει.Κατόπιν αδειάζουμε μέσα το 1/3 της κρέμας σαντιγί και την ανακατεύουμε απαλά,για να ενωθεί με την υπόλοιπη σαντιγί.Στη συνέχεια γεμίζουμε τα σουδάκια.Βάζουμε τα μισά σουδάκια σε ένα μπολ και τα σκεπάζουμε με τη μισή κρέμα σοκολάτας.Κατόπιν βάζουμε από πάνω τα υπόλοιπα σου και τα σκεπάζουμε με την υπόλοιπη κρέμα.Διατηρούμε το γλύκισμα στο ψυγείο,σκεπασμένο με μεμβράνη.