Γλυκό - Ρόφημα -Ποτό

Πουτίγκα με καραμέλα

Το My-City.gr σας παρουσιάζει Πουτίγκα με καραμέλα

Υλικά για την καραμέλα

  • 250 γρ. ζάχαρη λευκή, κρυσταλλική
  • 50 γρ. νερό σε θερμοκρασία δωματίου
  • 100 γρ. ζεστό νερό

Υλικά για την κρέμα

  • 300 γρ. φρέσκο γάλα
  • 100 γρ. ζάχαρη λευκή, κρυσταλλική
  • 3 αυγά
  • 2 κρόκους αυγού
  • 200 γρ.  Κρέμα Γάλακτος πλήρης
  • 350 γρ. μπισκότα τύπου πτι μπερ

Εκτέλεση

Για την καραμέλα

Σε μια μικρή κατσαρόλα ρίχνουμε τη ζάχαρη με τα 50 γρ. νερό και βράζουμε έως ότου γίνει μια σκούρα καραμέλα.

Αμέσως ρίχνουμε και το ζεστό νερό με προσοχή για να μην καούμε και αποσύρουμε από τη φωτιά. Αφήνουμε να κρυώσει έτσι ώστε να γίνει το μείγμα παχύρρευστο.

Για την κρέμα

Ζεσταίνουμε το γάλα. Ανακατεύουμε πολύ καλά τη ζάχαρη μαζί με όλα τα αυγά, ρίχνουμε μέσα σε αυτά το ζεστό γάλα, ανακατεύουμε και προσθέτουμε την κρύα κρέμα. Σουρώνουμε. Σπάμε τα μπισκότα σε μικρά κομμάτια και τα ανακατεύουμε με το μείγμα.

Σε ένα πυρίμαχο σκεύος διαμέτρου 20 εκ. απλώνουμε το 1/3 της καραμέλας, βάζουμε στο ψυγείο να σφίξει και αδειάζουμε από πάνω το μείγμα.

Τοποθετούμε το σκεύος μέσα σε ένα ταψάκι γεμάτο μέχρι τη μέση με νερό και ψήνουμε σε μπεν μαρί σε προθερμασμένο φούρνο στους 130°C για περίπου 50΄. Αφήνουμε να κρυώσει.

Με ένα μαχαίρι ξεκολλάμε περιμετρικά το γλυκό και αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα.

Σερβίρουμε κάθε κομμάτι του γλυκού με καραμέλα που έχει περισσέψει.

Πηγή: steliosparliaros.gr

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button